Thursday, January 31, 2008

..ya know, like the KKK?


Uskomatonta. Melkein yhtä päräyttävää kuin eilinen Copsin jakso, missä jonkun Hickvillen jeparit järjesti undercover -operaation huorien käräyttämiseksi. Niiden kaksoisagentti oli pukeutunut klovniksi..

Kattava siirtoikkuna-analyysi tulossa huomenna!

Tuesday, January 29, 2008

Got balls?


"Paras tekosyy" -osastoa: Palermon jefe syyttää pallopoikia Roman maalista. Uskomatonta, vain Italiassa. Collinan reaktio on mielestäni varsin sopiva.

Pallopojista vielä, tämä ja tämä saivat hörähtämään..

Saturday, January 26, 2008

Karuselli pyörii osa II: Litti ja kaverit


I'm here, mister! Mister Roy, my joints are not knackered no more! Mister Roy!!

Joo-o, Hitti-Litti menee Fulhamiin ja pelastaa päivän. No eipäs nyt naureskella, siinähän voi ihan hyvin käydä niin. Pelisilmä ei vanhene ja Litti olisikin juuri oikeanlainen pelintekijä Mökkiläisten aneemiseen pubijoukkueeseen. Mutta ne loukkaantumiset, tai lähinnä tietysti niiden välttäminen.. Oli miten oli, on ilo nähdä Suomen Kaikkien Aikojen Paras Pelaaja (© Lasse Hytönen) taas suurissa ympyröissä. Toivottavasti tästä seuraa useita Littipeukku -spottauksia, sekä kosolti läpisyöttöjä Clint Dempseylle.

Mutta Lahden Valderrama ei ollut tietenkään viikon ainoa liikkuja. Seuraavassa pieni kooste viime päivien siirroista, "päivä kerrallaan" -hengessä toteutettuna.

Maanantai:

Birminghan teki sopimuksen Argentiinalaisen Mauro Zaraten kanssa. Tämä nuori lupaus voitti viime vuonna kotimaansa maalikuninkuuden, ennen kuin siirtyi puoleksi vuodeksi Qatariin. Ilmeisesti siellä maksetaan ihan ok, muuta loogista syytä siirrolle ei voi olla. Zarate on tehnyt itselleen nimeä U21 -maajoukkueen kanssa, tosin sen jengin hyökkääjistä nimet "Messi" ja "Agüero" tuntuvat vähän tutummilta. Siitäkin huolimatta kyseessä on varmasti taitava pelaaja. Hieman kyllä ihmetyttää miten McLeish aikoo jakaa peliaikaa hyökkäjille, joita rosterissa on jo aika lailla. Miklu n varmasti innoissaan tilanteesta..

Maanantaina ei tapahtunut oikeastaan mitään muuta, ellei legendaarisen Helder Postigan siirtoa Portosta Panathinaikosiin lasketa. Eli mitään muuta ei tapahtunut..

Tiistai:

Tanskalainen Leon Andreasen siirtyi Werder Bremenistä Fulhamiin. Pelimies, Saksassa ei ollut kelloa tarjolla mm. Fringsin ja Borowskin vuoksi, mutta Lontoossa vastuuta on varmasti luvassa. Al-Fayed on näköjään päättänyt antaa managerilleen ns. 'complete overhaul' -luvan jo toisen kerran alle vuoden sisään.

ManU -junnu Phil Bardsley meni, yllätys yllätys, Sunderlandiin. Roy Keane yrittää tosissaan siirtää koko Rowdiesin reservijoukkueen pohjoiseen. Chris Eagles seuraavaksi..?

Eh, Cristiano Ronaldon äiti haluaa poikansa siirtyvän Franquistojen joukkoon. Pitäis suunsa kiinni, eikö se saa Kristiinalta jo tarpeeksi suurta viikkorahaa?

Keskiviikko:

Viikon pienin yllätys oli Rolando Bianchin lainasiirto Lazioon. Ruoka on pahaa, isommat pojat kiusaa, blaablaa. Miehessä ei ollut vikaa? Allekirjoittanut voisi laittaa viikon palkan vetoa sen puolesta, että City hoitaa tuolle tontille jonkun oikean pelimiehen vielä ennen ikkunan sulkeutumista.

Jenkkihyökkääjä Eddie Johnson Fulhamiin. Kts. ed. kpl.

Ihanalla nimellä siunattu Rade Prica från Sverige omaa ilmeisesti jotain ManU -kytköksiä, sillä hyökkääjä siirtyi Sunderlandiin. Tanskan liigasta. Tässä piilee todellakin potentiaalia vaikka mihin! Ja äijä näyttää ihan Ville Niemiseltä, mieletöntä!

Kroatianaussi Milenko Sterjovskista tuli pässi. Oli muistaakseni MM-kisoissa ihan ok. Aussihyökkääjäthän tunnetusti ovat todella nälkäisiä blahblah muhamuha..

Torstai:

Gamblin' Man Roy Carroll Derbyyn. Vai meneenkö sittenkään? Sietämätöntä jännitystä, tosin Roy on varmasti tottunut tähän jo kasinolla. Joojoo, vyön alle..

Torstaina ei yhtään mitään muuta.

Perjantai:

Denny Landzaaat lähti Wiganista Feyenooordiin. Hämärä tapaus, minkähän vuoksi Ewing Oil päästi miehen pois?

Collins John lainalle Watfordiin. Eikö David Healyä saatu ujutettua samaan pakettiin?

Argentiinalaislupaus Franco Di Santo siirtyi Chelsean reserveihin. Jamppaa on yllättäen verrattu Maradonaan. Eikä siinä mitään, paitsi että pituutta on 192 cm. Joku s*tanan roti! Peliaikaa tulee ehkä vuonna 2011.. Tuubista löytyi jotain, ei tosin sisällä ainuttakaan tavallisuudesta poikkeavaa suoritusta.

Marlon King 'valitsi' sittenkin Wiganin. Fulham oli ilmeisesti huolissaan 1,5 vuotta sitten sattuneesta knee-knackistä, eikä suostunut maksamaan täyttä hintaa. Olikohan tapaus Bullardilla jotain tekemistä asian kanssa..? Valitettavasti Kingin hinta ei laskenut, ilmeisesti myös Steve "Listen, Bobby!" Bruce maksoi Kingistä nuo viime viikolla mainitut £5 miljoonaa.

Tästä sisuuntuneena Fulham aikoo ostaa Gabonilaisen Daniel Cousinin Glesgie Rienzersistä. "Yo, daz my cousin" jne. etc. oli itse asiassa hyvin pitkälti vastuussa siitä, että Rangers tipahti Champs Liikan jatkopeleistä. Lyonia vastaan tuli missattua avopaikka jos toinenkin, tämä saattaa hyvinkin olla syynä Cousinin ylämaavierailun lyhyeen kestoon.

Boonushuhuja:

Afonso Alves Boroon..? Viikinki-Olof Juveen..? Kuin myös Momo Sissoko..? Milan Baros Pompeyyn..? ja henkilökohtainen suosikki: Carles Puyol Tottenhamiin..?!?

Siirtoikkuna on auki vielä 6 päivää, odotamme edelleenkin jännityksellä mitä tulevaisuus tuo mukanaan. Kattavan raportin viime hetken siirroista löydät tietysti Nats!Sportsista!

Tämä on muuten postaus nro. 200. It's a celebration, bitches!!

Sunday, January 20, 2008

Viikon linkit / Konferenssifinaalien esikatselu

Olo on kuin pikkulapsella jouluaamuna. Vajaan vuorokauden kuluttua vuoden odottaminen on ohitse ja ilo on ylimmillään. Varttuneemmille lapsille tämä tarkoittaa viime vuotisen vääryyden oikaisua ja katkeruuden haihtumista, dynastian sinetöintiä kautta aikojen parhaalla kaudella. Johtuen sunnuntaista tämän viikon linkit ovat ymmärrettävistä syistä jalkapallopainotteisia. Lopuksi on vielä toimituksen vaatimaton arvio otteluiden odotetusta kulusta.

Voitto maistuu paremmalta vanhat haavat avoimina. Valitettavasti takaisinmaksu jää ensi vuodelle.

Mitä tehdä neljällä lipulla NFC:n finaaliin? Vetää silppurin lävitse, luonnollisesti.

Viasatin mainostoimiston työntekijät, nyt silmä kovana (sama pätee suomalaisille kanaville)! Tätä minä haluan katsoa mainostauon aikana, enkä sitä "ATP-tennis-masters-videopeli-tennis" -mainosta.

How 'bout them Cowboys!

Unelmatyöpaikka itsetuhoisille. Homman posiitiseksi aspektiksi on laskettava mahdottomuus näyttää firman epäpätevimmältä työntekijältä.

Miksi steroidihirmujen päästäminen haastatteluihin ei ole koskaan hyvä idea? Saattavat päästää suustaan typeriä kommentteja.

T.O.:n inspiroimana, 10 sydäntäsärkevintä itkevää julkkista. Tosin jotkut saattavat kokea oheiset clipit hauskoiksi sydäntäsärkevän sijaan.

Hieman sekavaa mutta nonetheless hauskaa jorinaa puhelimista
.

Syyt kolme miljoona yksi - kolme miljoona kaksitoista miksi Jason Garrett päätti pysyä Dallasissa.

Konferessifinaalit

New York @ Green Bay -7,5 (O/U = 40)


On olemassa tasan yksi tapa millä Green Bay voi löytää itsensä ottelun hävinneenä osapuolena, Brett Favre löytää sen poikamaisen huolettoman pelintekijän sisältään, joka on ollut lukittuna koko kauden ajan jonnekin hänen sielunsa syvimpiin sopukoihin. Poikamaisen huoleton Favrehan on kautta aikain selkeästi eniten menetyksiä heittänyt pelintekijä, muiden tunnustustensa joukossa. Mikäli Giants onnnistuu välttämään pallonmenetyksiä ja pakottamaan Green Bayn vähintään kolmeen on heillä juopon katutappelijan mahdollisuus saada muutama isku perille ja voittaa.

Green Bayn koko kauden ajan käyttämä lyhytsyöttöpeli eliminoi Giantsin suurimman vahvuuden, puolustuksen linjan, täydellisesti. Ainoat kaksi peliä joissa Green Bay ei toteuttanut normaalia hyökkäystaktiikkaansa olivat Dallasia ja Chicagoa vastaan kärsityt tappiot. Lisäksi Giantsin aloittava takakenttä koostuu tällä hetkellä puoliksi pelaajista, jotka olivat vielä kauden puolivälissä kyselemässä asiakkailta "muovi vai paperi?". Green Bayn laitahyökkääjät olivat kauden aikana liigan parhaita etenemään kiinnioton jälkeen, minkä voisi kuvitella olevan jonkinlainen ongelma pelaajille, joiden taklauskokemus muodostuu enemmän 13-vuotiaiden varkaiden kiinniottamisesta kuin huippukuntoisten urheilijoiden. En myöskään jaksa uskoa, että NFL voisi mitenkään evätä kultaiselta pojaltaan mahdollisuuden taistella mestaruudesta vuosisadan joukkuetta vastaan uransa viimeisinä vuosina. Muistutettakoon, että Brett Favre on pakkasella pelatuissa otteluissa 38-4 uransa aikana ja sunnuntaina tulee olemaan pakkasta.

Green Bay pisteet ja over.

San Diego @ New England -14 (O/U = 46,5)

San Diegon hyökkäyksen kolme suurinta tähteä ovat kaikki vajaakuntoisia, Tomlinsonilla on ylitaittunut polvi, Gatesilla murtunut isovarvas ja Riversillä venähtänyt polvi. Riversistä tulikin mieleen; miksi ihmeessä häntä kutsutaan vieläkin Philipiksi? Onko hän jonkin kuningashuoneen jälkeläinen suoraan alenevassa polvessa? Ketään aikuista miestä ei kutsuta Philipiksi ellei hän ole homo ja/tai vaatesuunnittelija ja usein silloinkin ääntämisasu on lähempänä Philippeä. Lisäksi Riversin toinen outo piirre on jatkuva tarve huudella kotiyleisölle, aivan kuin hän kuvittelisi pärjäävänsä huutokilvassa muutaman kymmenen tuhannen humalaisen fanin kanssa. Mitä jos kesken pelin tulee pakottava tarve vittuilla vastustajan faneille? Otetaanko aikalisä vai vaihdetaanko vain Billy Volek kentälle? Volekista puheenollen, kukaan San Diegon rosterissa ei pelota niin paljon kuin Billy Volek. Muistan kristallinkirkkaasti miehen Tennesseen vuosien aikaiset urotyöt, kun hän yhdessä Drew Bennettin kanssa pelasti fantasy-kauteni muutaman maagisen viikon aikana. Yksittäisessä ottelussa Billy Volekin raja lienee jossain 450 ja 500 yaardin välissä. Varsinkin kuin Vincent Jackson on yht'äkkiä alkanut muistuttaa nuorta Randy Mossia.

San Diego tulee kaatumaan sen puolustuksen kyvyttömyyteen vastustajan slottirissuja vastaan. San Diego oli AFC:n huonoin joukkuen slottirissuja vastaan tämän kauden aikana ollessaan samalla kärkikomikossa ulompia laitahyökkääjiä vastaan. Wes Welkerin koppien over/under liikkuu siis siellä 14,5 kieppeillä. Samoin Kevin Faulk tulee saamaan huomattavan osan vastuusta heittopelissä, sillä San Diego lähettää yli 60% viisi puolustajaa pelinrakentajaa häiritsemään, joihin kuuluvat molemmat ulommat tukimiehet. Tämä jättää kahdelle sisemmälle tukimiehelle peittoalueeksi kentän laidasta laitaan.

San Diegon hyökkäyspelin kannalta on äärimmäisen ratkaisevaa miten Tomlinsonin polvi kestää nopeita suunnanvaihdoksia. Jos suunnanvaihdokset ovat ongelma, tulee hänestä nopeasti Shaun Alexander vuosimallia 2007, jonka ainoa liike on juosta linjaan ja kaatua takapuolelleen. Vaikka San Diegon joukkue koostuukin sarjan 53 lahjakkaimmasta urheilijasta (ESPN:n mukaan ainakin), tässä pelissä on kyse suuremmista asioista. Mahdollisuus saada mielenkiintoisin SuperBowl sitten vuoden 1998 jolloin John Elway kohtasi Brett Favren, saa universumin järjestäytymään siten että Patriots etenee tahrattoman saldonsa kanssa finaaliin kohdatakseen kaiken kansan joukkueen hyvän ja pahan viimeisessä koitoksessa, jonka lopputulos ratkaisee kaiken menneen ja tulevan kohtalon.

Patriots voittaa muttei spreadia vastaan, mutta ylittäen O/U-rajan.

Parempaa analyysiä voi muuten lukea Five Tool Toolin sivuilta. Kyseinen sivusto on muuten tuottanut sisällön huomattavan suuren osaan tämän viikon linkeistä, siitä heille hatunnosto.

Alkuviikosta reportaasi siitä, miten vetoa lyömällä otettiin myös tänä viikonloppuna askel kohti taoudellista riippumattomuutta.

Friday, January 18, 2008

Karuselli pyörii



This week I've been mostly selling people. Alla viikon olennaisimmat ihmiskaupat:

Matty Taylor Boltoniin. Hyvää pisnestä sekä pelaajalle, että seuralle. Ja peliaikaan liittyvät ongelmat kuittaantuvat, olisiko Taylor kevään fantasyhöntsyjen jokeri?

Lassana Diarra Pompeyyn. Jaksoi istua Arsenalin penkillä 4 kuukautta. Kärsimätön nuorimies, pelitaidoista ei ole muodostunut selkeätä kuvaa. Onhan se tosin pelannut pari matsia Ranskan maajoukkueessa, ja ollut kirjoilla Chelseassa tykkimiesten lisäksi. Tuskin siis täysin käyttökelvoton.

James MacFadden Birminghamiin. Todennäköisesti hyvä ostos, saapahan Jimmy ainakin näyttää kyntensä. Toisaalta, eikös Birminghamilla ollut vasemmalle laidalle jo Kapo ja McSheffrey..? Ah, niissähän olikin jotain laatuun liittyviä ongelmia..

Djimi Traore ulos ja joku toinen ranskalainen pakki sisään Pompeyssä. Djimin viihdearvo jäi luvattoman pieneksi tällä kaudella, olemme pettyneitä. Aubey ei herätä tunteita mihinkään suuntaa, tuskin pääsee pelaamaan.

Steve Bruce toi Wiganiin kaksi Hondurasilaista. Palacios pelasi syyskaudella Brucen alaisuudessa jo pari matsia, mutta toisesta tulokkaasta ei ole mitään tietoa. No, kai ne Wiganin kokoonpanoon mahtuu siinä missä Hiskikin.

Wigan osti myös Erik Edmanin. Allekirjoittaneen mielipide on se, että ruotsalainen olisi vieläkin Spursin aloituksen miehiä, jos olisi sinne jäänyt. Ainakin v!tusti parempi kuin Young-Boi Lee..

Bolton hommasi islantilaisen puolustajan..

..Fulham norjalaisen..

..ja Toni Kallio lähti Venäjälle. Pitäisikö tästä päätellä jotain suomalaisen jalitsun tasosta?

Birmingham kaappasi Mixulta vasemman pakin. Ilmeisesti jotain Boron ylijäämämateriaalia, ei voi olla hyvä. Varsinkaan jo Mixu päästi sen pois, duh.

Chelsea hankki Serbialaisen Ivanovicin, joka on ilmeisesti vasen pakki. Olisiko Wayne Bridgen aika hakeutua muualle..?

Ja viikon helmi: Marlon King, Roy Hodgson ja £5 miljoonan handshake! Ei näin! King olisi päässyt ensi vuodeksi Valioliigan Watfordin kanssa, nyt suunta on täysin toinen. Lisäksi Fulhamin pelaajat joutuvat pistämään autoihinsa tuplalukot..

Jep, katsotaan mitä ensi viikko tuo tullessaan. Toivottavasti jotain pikkuisen säväyttävämpää..

Wednesday, January 16, 2008

Love it!


Andy Cole ain't walking through that door, Peter Beardsley ain't walking through that door. But Kevin Keegan apparently is! Kunnianosoituksena tälle, Keeganin meltdown vuodelta '96. Tuolloin miehet olivat vielä rautaa, nappikset mustia, shortsit kireitä ja paidassa luki Brown Ale.



Pahoittelut rivosta kuvasta. Mutta oli pakko laittaa ikään kuin muistutuksena, että nämä jalitsusankarit ovat esiintyneet julkisesti vähissä vaatteissa jo kauan ennen kuin Freddie Ljungbergillä tai Golden Ballsilla oli ensimmäistäkään rintakarvaa.. ei sillä, että tämä tekisi asiasta mitenkään hyväksyttävämpää.

Monday, January 14, 2008

Tosi pelimiehen pudotuspelimanifesti

Tosi pelimiehen pudotuspelimanifesti (TPPM) kehitettiin alunperin vuonna 2007 ratkaisemaan mysteeri nimeltä NFL:n pudotuspelit. Tämänvuotisen menestyksen johdosta lienee ainoastaan reilua jakaa tietämystä kaikkien veikkajien käyttöön. Varoituksen sanana todettakoon, että manifestia on testattu vasta yhdellä vedonvälitystoimistolla, joten käyttö on jokaisen lukijan omalla vastuulla. Manifesti jakautuu seitsemään sääntöön. Säännöt on esitetty mielivaltaisessa järjestyksessä, eikä niillä ole varsinaista tärkeysjärjestystä. Lisäksi osissa kohdista on sovellettavissa poikkeus (tai kymmenen).

Sääntö 1: Damned if you do, damned if you don't
Mikäli pelinrakentajan yksityiselämää puidaan tiedotusvälineissä 24/7 ennen ottelua, vältä kyseisen pelinrakentajan joukkuetta spreadista huolimatta. Esimerkkinä viikonlopulta Antonio "Tony" Romo ja Meksikon matka.

Poikkeus 1: Cool as Ice
Mikäli pelinrakentaja on Tom Brady, unohda edellinen kappale. Brady on pudotuspeleissä voittanut n. 90% varmuudella spreadia vastaan ollessaan otsikoissa 24/7 viimeiset kuusi vuotta yksityiselämänsä takia.

Sääntö 2: Just do it
Tilastoja on miljoonia. Unohda ne ja vedä tunteella. Mainittakoon tässä välissä muutama merkittävä tilasto, jotka saattoivat johtaa osan vedonlyöjistä harhaan viime viikonloppuna (ja muutamana aikaisempana vuonna). Ennen Dallas - New York ottelua #1 seedit olivat 19-0 divisioonallisissa, joten luonnollisesti Dallas hävisi. Joukkueet, jotka johtivat ensimmäisen 4 minuutin jälkeen kahdella touchdownilla olivat 8-0 ennen viime viikonloppua, tietenkin Seattle meni johtoon alussa ja hävisi lopulta selvästi. Kuten todettu parempi vetää lonkalta.

Poikkeus 2: Don't do it, stupid
Joskus analyytikot onnistuvat vakuuttamaan kansan, että altavastaajalla on mahdollisuus voittaa. Tällöin on parempi välttää tunnekuohua ja mennä järjen/tilastojen mukaan. Esimerkkinä toissa viikonlopun Tampa Bay - New York, jossa Tampa oli 4,5 pisteen suosikki siitä huolimatta, että pelasi selvästi heikommassa divisioonassa ja omasi vähemmän runkosarjavoittoja. Luontaisesti New York voitti selvästi.

Sääntö 3: TMQ's law of punting in maroon zone
Mikäli joukkueella on taipumuksena puntata ns. Maroon Zonelta, puuttuu valmennusjohdolta vaadittavat sukukalleudet voittaa kriittisiä playoff-otteluita. Todettakoon, että ahkerimmat puntin välttäjät tänä vuonna olivat New England ja Green Bay, molemmat mukana pudotuspeleissä. Vedonlyöntimielessä tämä on tärkeää, sillä nämä joukkueet tekevät keskimäärin paljon pisteitä, sillä 4-ja-lyhyt yrityksen onnistumistodennäköisyys oli tänä vuonna liigassa 72%. Näiden joukkueiden otteluissa over on underia selkeästi todennäköisempi vaihtoehto.

Poikkeus 3: Punter worth his pay
Poikkeuksena sääntöön ovat joukkueet, joiden punterit osuvat mikroskooppisen pieneen 20-yaardin alueeseen sivurajan kohdalla. Yllättäen tarkimmat puntterit (korkein prosentti punteista alle 20-yaardin sisälle, siten, että niitä ei pystytä palauttamaan) löytyvät New York Giantsista ja San Diego Chargersista. Jeff Feagles oli ylivoimaisesti sarjan tarkin, mikä selittää sen miksi hän oli sarjan 31. punttien nettokeskiarvossa.

Sääntö 4: Game managers can win in playoff
Nykyisin on vallallaan kumma nostalginen käsitys, että joukkue voi pärjätä pelkällä puolustuksella pelirakentajan ojennellessa palloa vuoroin rusikoivalle ja vuoroin vikkelälle backille. Näin ei todellisuudessa ollut edes 60-luvulla, jolloin heittopelien ja jouksupelien välinen jakauma oli noin 20-80. Tänä vuonna Tampa Bay ja Tennessee ovat saaneet todeta, että ilman heittopeliä ei pitkälle pärjätä. Historiallisesti jouksujoukkueina ja puolustuksella menestyvinä joukkueina tunnetut SuperBowl voittajat ovat aina juoksuttaneet kentälle yhden liigan viidestä parhaasta pelinrakentajasta. Vältä siis huonojen pelinrakentajien joukkueita ellei spreadi ole kaksinumeroinen.

Poikkeus 4: Best defense in the history of the game
Trent Dilferin onnistui johdattaa Baltimore Ravens mestaruuteen vuonna 2001, vaikka hänen QB-ratinginsa oli pudotuspeleissä tuona vuonna 75,5. Tosin hänellä oli puolellaan historian paras puolustus (ainakin tilastollisessa mielessä). Eli mikäli epävarman pelinrakentajan omaavalla joukkueella on historian paras puolustus, kannattaa harkita.

Sääntö 5: The mystical 1st touchdown
Älä missään tapauksessa lyö vetoa ensimmäisen touchdownin tekijästä. Nykyajan joukkueet heittävät palloa keskimäärin seitsemälle eri kiinniottajalle ja jouksevat maalilinjan lähellä käyttäen viittä eri pallonkantajaa. Lisätään yhtälöön muutama puolustuspelaaja, joita käytetään varsinkin pelin alussa erilaisissa "trick"-kuvioissa. Lyhyelläkin matikalla huomaa, että muuttujia on aivan liikaa. Tällöin ei ole kysymys enää veikkauksesta vaan arvonnasta. Tähän sääntöön ei ole poikkeusta. Älä veikkaa ensimmäisen touchdownin tekijää!!!

Sääntö 6: Offense against the spread
Yksikään ns. dominoivan hyökkäyksen omaavan joukkue ei ole voittanut kaikkia pudotuspeliotteluitaan kauden aikana coveraten spreadin. Ainoat kolme joukkuetta, jotka tähän ovat pystyneet ovat olleet 2001 Baltimore Ravens, 1988 Washington Redskins ja 1986 Chicago Bears, joilla kaikilla oli liigan paras puolustus kyseisenä vuonna. Muista tämä ensi viikonloppunan, kun Patriotsin spreadi liikkuu jälleen 14 pisteen nurkilla.

Poikkeus 6: If you're going to San Francisco
80- ja 90-luvun 49ers' -joukkueet coverasivat lähestulkoon jokaisessa pudotuspelien kotiottelussaan, kausina jolloin voittivat Superbowlin. Tästä voi laskeskella, että keskimäärin voi olla järkevää pelata huippuhyökkäyksen omaavaa joukkuetta kotikentällä toisinaan.

Sääntö 7: In the end you'll lose anyway
Vegasin palautusprosentti NFL-pudotuspelien otteluista liikkuu siinä 74% hujakoilla. Tämä käytännössä tarkoittaa, että 74 prosenttia veikanneista saa rahansa takaisin, muut menettävät sitäkin enemmän. Tappioita ei siis kannata ottaa kovin henkilökohtaisesti vaan ennemmin käsittää vedonlyönti välineenä, jolla hyvästä asiasta (NFL-pelit) saadaan elämää suurempi (NFL-peli, jossa on asunto ja auto kiinni loppuun asti).

Poikkeus 7: Unless you win
Toisin kuin yllä on peloteltu, veikaten voi voittaa. Allekirjoittanut on tämän vuoden pudotuspeleistä viime kierroksen jälkeen saanut 34% tuoton sijoituksilleen. Koittakaapa saada sama osakkeilla tai rahastoilla.

(Yllä mainitut tilastot perustuvat osittain toimituksen tekemiin oletuksiin ja arvioihin. Niille ei löydy tähän yhteyteen sopivaa lähdemateriaalia. Tällä sivulla mainittuja asioita ei pidä käyttää vedonlyönnissä ja tulla jälkikäteen itkemään siitä kun meni reisille)

Friday, January 11, 2008

Näin kääntyy takki, ja takki kääntyy näin..


PSG, Arsenal, Real Madrid, PSG, Man City, Fenerbache, Bolton, Chelsea.. siirtojen yhteishinta £85 miljoonaa. Not priceless. Mainittakoon, että onhan se verkkokin heilunut (143 kpl/429 peliä => 1/3), ja Anelkan hankkiminen onkin itse asiassa Chelsealta hyvää bisnestä tämänhetkisessä tilanteessa. Kiinnostaisi vain tietää mitä seuraa tämä uskollisuuden perikuva kannattaa..? Hasta la proxima club siempre..

Thursday, January 10, 2008

£1.5 miljoonaa yhdestä Pässistä


Jep, Robbie Savage saa taas kyytiä. Kengistä päätellen taitaa olla Joey Bartonin vuoro, mutta vastaavanlainen teko on varmasti käynyt yhden jos toisen pelaajan mielessä. Ei ihme, onhan Robbie varsin sympaattinen sekä kentällä, että sen ulkopuolella. Tuorein esimerkki tästä saatiin, kun sankari päätti Derby -siirtonsa yhteydessä julistaa Sunderlandin johdon pilanneen Black Catsin ainoan mahdollisuuden säilymiseen. Tämä mahdollisuus olisi luonnollisesti ollut Savage itse. Joissain kulttuureissa tällaista käytöstä voitaisiin pitää jopa kus!päisenä..

Onneksi Savage ja Karma ovat törmänneen toisiinsa kiitettävän usein, alla muutamia esimerkkejä:



Tässä yhteydessä pitäisi varmasti mainita pari sanaa Sam Allardycestä. Mutta kun ei pysty, hämmennys on vieläkin mykistävän suuri. Toivottavasti mr. Lilywhitesilla on hyvä suunnitelma, muuten omistajaa saattaa kohdata valmentajan kohtalo. "There seems to be a fight in the stands. Look at that, it's Mike Ashley getting beaten the f*ck up by the Geordies.."

Wednesday, January 9, 2008

Bi-Monthly Links of the Week, Part I

On taas se aika vuodesta, jolloin tehdään yksi toistaan mahdottomampia lupauksia. Omani on tänä vuonna jäädä voitolle NFL:n playoffeissa. Saldo wild-card kierroksen jälkeen +2,35 €. Lupauksista puheenollen Suomessa (ja varmaan jossain muuallakin) on muodostunut tavaksi pitää ns. tipaton tammikuu. Tämä kyseinen sotii niin pahasti toimittajakunnan periaatteita vastaan, että ehdotankin että otamme käyttöön amerikkalaisen perinteen ja alamme juhlistaa tammikuuta kansallisena keittokuukautena. Ennen kuin alamme juhlistaa Patriotsin neljättä mestaruutta, hyvät naiset ja herrat, viikon linkit...


Seuraavia NFL:n pudotuspeliotteluita odotellessa on hyvä palauttaa mieleen 10 ehkä ikimuistoisinta ottelua ja niiden ratkaisuhetket.

Valkoisinkaan musta mies ei ole rasismin ulottumattomissa.

Näin käy kun lippujoukkueella on saunailta ennen peliä.

Ostetaan tyylitaju.

Some people love T.O. some don't.

Michael Doleac on elossa, tosin pelaajana edelleen täysin paska (jolla on enemmän mestaruussormuksia kuin puolella maailman väestöstä, mutta silti).

Enempää ne jaksanut etsiä, lisää tulossa viikonloppuna. Siihen asti, stay cool, stay cool forever!



The Wire on Back



Maailman parhaan sarjan viimeinen kausi on käynnistynyt lähimmällä torrent-kanavallasi.



Snoopia esittää Felicia "Snoop" Pearson tuomittu murhaaja Baltimoresta.

Tuesday, January 8, 2008

Thursday, January 3, 2008

Gone


Tiukan uutispäivän toinen maininnanarvoinen asia on se, että siirtoikkuna räjähti vihdoin auki! Valioliigan (ja kenties koko Euroopan) huonoin pelaaja Steve Howard siirtyi Derbystä Leicesteriin. Positiivista tässä on se, että Derby ymmärsi heittää Howardin pellolle, vaikka hyökkääjävaihtoehdot ovat varsin vähissä. Laurent Robert on tosin tulossa testattavaksi, odotamme innolla ensimmäistä päksikohtausta. Ja niitä vasureita, tietysti. (kts. myös tämä)

Negatiivista Howardin siirrossa on se, että Leicester jostain käsittämättömästä syystä maksoi hänestä £1.5 miljoonaa. Eikös niillä ollut velkaakin ihan kohtuullisesti? Mutta ehkäpä tästä seurauksena Derbyn rosteriin syntyi yksi Shefkin kokoinen aukko, tuntuisi varsin loogiselta.

"Steve Howard" Googlekuvien hakusanoina tuottaa muuten melko värikkäitä tuloksia. Exhibits A, B, C & D. Kivat shortsit tuossa viimeisessä, mistäköhän noita voisi tilata..

Fartin' Barton


Joey Bartsia ei päästetty vapaaksi takuita vastaan, traagista. Oikeuskäsittely on parin viikon päästä, mutta lienee todennäköistä että tätä herrasmiehen prototyyppiä ei päästetä vapaaksi pelkällä sormille läpsäisyllä. Muistetaan kuitenkin, että Bartonia epäiltiin pahoinpitelystä viimeksi alle vuosi sitten. Uhrina oli Ousmane Dabo, jota Barton myllytti treenien lomassa. Seurauksena Dabo koki näyttävänsä "elefanttimieheltä". True dat.. Saa nähdä miten äijän käy, näkyneekö enää kentän puolella tämän kauden puitteissa.. Täydellinen syntilista löytyy täältä.

Asian jalkapallollisena vaikutuksena luulisi olevan Emren peliajan lisääntyminen. Siis luulisi, sillä esim. eilen Big Sam päätti laittaa keskikentän keskellä pallovarman ja visionäärisen kaksikon Butt-Faye. Ehkäpä Emren vuoro koittaa sitten kun Faye lähtee Afrikan kuppiin, mutta kieltämättä puolueeton katsoja on tällaisesta hieman ihmeissään. Ja "you don't know what you're doing" -huudot voimistuvat..

UPDATE: Pääsi se sittenkin vapaaksi. Olikohan se nyt ihan fiksua..?