Friday, August 21, 2009

Meirän Tomppaa harmittaa nii perkuleesti - ja muita kisauutisia


Urheilu on tunnetusti julmaa, joskus jopa sydäntäraastavaa. Tampereen vaatimaton ja nöyrä lahja pituushypylle jäi MM-kisojen finaalin ulkopuolelle hypättyään saman 801 kuin viimeinen finaaliin päässyt hyppääjä. Evilän erotti finallipaikasta 20 senttiä huonompi toiseksi paras hyppy. Kovalla rummutuksella kisoihin saapunut suomalaisurheilija oli luottavainen, että tällä kertaa kuuluisa "pommihyppy" osuisi arvokisoihin. Toisin kävi. Päivä ei paistanut toista kertaa paskakasaan.

Evilä ennen kisoja: "815 hypätään vaikka huopatossut jalassa suolla"

Evilä karsiutumisensa jälkeen:"Siis mitä ihmettä sä höpiset. Jos mä hyppään 801, joka on tämän kauden kolmanneksi paras tulos, niin mikä siinä meni niin reisille. Katsokaa tilastoja. Jos mä olin viidestoista, nyt mä olen neljästoista tai kolmastoista. Vähän ammattitaitoa nyt sieltä mikin toiseltakin puolelta. Ei nyt kannata kauheasti alkaa puukkoa vääntelemään haavassa. Kyllä mä tiedän, että kyrsii ja niin poispäin. Se oli keskinkertainen veto. Näköjään kun nimi on Evilä niin odotusarvo on aina vähän korkeampi tilastoista huolimatta"

Haastattelu kokonaisuudessaan täältä.

Usain Bolt sen sijaan todisti jälleen kerran, ettei maailmanennätykseen tarvitse koko matkaa juosta. Viimeisen kymmenen metriä hölkkäilly tuore maailmanmestari kellotti uudeksi ennätysajaksi 19.19.

Naisten 800m voittajaa epäillään mieheksi.

Kuvakollaasi kisoista.

Miesten keihään karsinta tänä iltana, Pitkämäki kisaan kuumeessa.

2 comments:

tuplajuusto said...

Evilä on spede. Toisaalta, ei kai tossa tilanteessa kukaan voi olla kovin objektiivinen oman suorituksensa suhteen, mutta faktat on just noin miten kirjotit. Keskinkertanen suoritus tärkeimmässä kisassa, ei hjuva. Ja Juuselan kysymyksissä ei ollut edes mitään latausta mihinkään suuntaan. "Mitä ite olit mieltä hypyistä?" No vittu kerro mitä olit mieltä äläkä ala puhumaan ittestäs kolmannessa persoonassa..

Pitkämäki, kuume, blaah. Keihäänheiton Lauri Tähkä, ei kiinnosta. Eikä oo kyllä keihäänheittokaan kauheesti kiinnostanut Seppo Rädyn lopettamisen jälkeen..

Boltin himmausta mietin kans eilen, oisko menny alle 19 jos olis juossut hanat? Kai siitäkin joku tutkija meille kohta kertoo.

Anonymous said...

Toimittaja oli asiallinen, Evilä ei, mutta hetki epäonnistumisen jälkeen ei taatusti tee mieli ruveta analysoimaan omia hyppyjä. Urheilukysymykset vaan edelleen ovat luokkaa: "Miltä nyt tuntuu?"

Urheilu-uutiset - Kookas