Sunday, July 26, 2009

Melekonen TuuriMaailman kovin urheilukilpailu Tour De Ranskanmaa (ja pala epsanjaa) päättyi tänään legendaariseen Champs Elyseen massakiriin. Kolme viikkoa poljettiin tasasella, ylämäkiä, alamäkiä ja vuorenseinämiä, peltoja, kyliä ja merenrantoja, että saatiin voittaja selville noin viiden minsan erolla seuraaviin.

Tänä vuonna ei yhtään skandaalia (vielä) saatu aikaiseksi, yli-innokkaiden doping-valvojien takia, mikä on hyvää vaihtelua muutaman viime vuoden jälkeen. Näin huomio on kiinnittynyt itse urheiluun eikä lässytykseen puhtaan urheilun puolesta. Siinä ei aineet paljo auta, kun painetaan tuskan ja kivun äärirajoilla kolme viikkoo viis tuntia päivässä. Siihen tarvitaan kestävyyttä.

Contador voitti, Andy Schleck (joka voittaa ensi vuonna) oli toinen ja kolmas oli joku vanha äijä Texasista. Norjalainen Tor Huunsvotti voitti kiripaidan, vaikka Mark Cavendish voitti kuusi etappia.

3500 kilometriä ja 85 h ja vähän päälle siihen pauttiarallaa hurahti pyärän päällä ja telkkarin ääressä. Ei siinä mitään järkee oo, mutta ehkä lopussa seisoo kiitos:

No comments: