Friday, July 24, 2009

Täydellisyys

Mark Buehrle muistutti eilen siitä tosiasiasta, että syöttäminen on paljon muutakin kuin nopeutta ja raakaa voimaa. MLB:n historian 18:sta "täydellinen ottelu" (ottelu, jossa yksi syöttäjä syöttää koko pelin päästämättä vastustajan etenijää kertaakaan pesälle) oli poikkeuksellisimpia, sillä vain kolme hänen 105 syötöstää oli ns. fastballeja. Normaalisti fastballeja syötetään noin 30-60 % kaikista syötöistä. Buehrle on poikkeuksellinen myös siinä mielessä, ettei häntä voi hyvälläkään mielikuvituksella pitää syöttäjänä joka aikaansaa lukuisia hutilyöntejä. Ottelun 27:stä palosta vain kuusi tuli hutien seurauksena.

Yksi baseballin historian merkittävimmistä kopeista(kun otetaan huomioon olosuhteet; viimeinen vuoropari potentiaalisesta perfectosta, 8 vuoroparia penkillä istunut ulkopelaaja, kopin vaikeus, jne..) nähtiin ottelun viimeisessä vuoroparissa, kun DeWayne Wise kävi hakemassa Gabe Gaplerin lähes varman kunnarin taka-aidan yläpuolelta törmäten täydellä vauhdilla aitaan. Pienen pomputtelun jälkeen Wisen onnistui säilyttää pallon hallinta paljaassa kädessään.

Buehrle sai välittömästi ottelun jälkeen onnittelusoiton presidentti Obamalta, joka kehoitti häntä palkitsemaan takakenttäpelaajansa pihviaterialla.

Nats!Sports onnittelee Mark Buehrlea.

5 comments:

tuplajuusto said...

"Normaalisti fastballeja syötetään noin 30-60 % kaikista syötöistä."

Tilastollisesti aivan jumalattoman pätevä lause.

Ja hei, tossa ei noudateta nyt ollenkaan tän blogin perinteitä, eli joko vittuilla, olla puolueellisia, tai raportoida jotain täysin valtavirran ulkopuolelle jäävää turhaa asiaa. Ei tää oo mikään ESPN:n työhaastattelu, ens kerralla vähän enemmän särmää, Zyklon!

Ja vähemmän God Bless Americaa, jos saa pyytää..

Anonymous said...

ja kielipoliisista vielä iltaa.

Järjestysluvun jälkeen riittää piste(.)

Eli MLB:n 18. blahblah kautta aikojen...

tuplajuusto said...

Sua valvotaan!

MikeLowry said...

Jumalauta! Joku meidän lukijoista osaa sekä a) lukea että b) kirjoittaa... täytyy varmaan skarpata, jotteivät vastaavanlaiset syntaktiset virheet toistu...

Tilastonikkarille selvennykseksi.. jos otetaan vaikkapa 100 syöttäjää ja tilastoidaan heidän syöttönsä asettuu fasballien määrän normaalijakauma välille 30 - 60% kaikista syötöistä (ts. noin 90% pisteistä sijaitsee kyseisen tarkasteluvälin sisällä). Tällöin voidaan mielestäni perustellusti käyttää edellä mainittua ilmaisua.

tuplajuusto said...

Katos ny vielä toi normaalijakauma vaikka Maolin taulukosta (sulla on hyllyssä kuitenkin), ei taida mennä ihan noin. Keskihajonta sun syöttöhavaintojoukossa on aivan liian suuri, jotta voitais puhua normaalijakauman mukaisesta havaintomatskusta.

Jos joku perseilijä oikeasti halusi laskee tollasta niin pitäs ottaa vähän painotuksia mukaan, mutta en todellakaan aio kirjottaa tähän siitä enempää. Liikaa jo tääkin.

Ja se on Reijonen vaan, ei sun kannata sen takia kirjotusvirheitä tai kunnollista syntaktiikka (!) unohtaa.