Saturday, November 3, 2007

They shootin'


Aah, pyhäpäivä töissä valuu järjettömän hitaasti eteenpäin, pakko postailla jotain.

Jalkapallo lajina on täynnä erilaisia hienoja pieniä elementtejä, osa teknisiä ja osa taktisia. Yksi viihdyttävimmistä on tietysti vapaapotku, jossa edellä mainitut tekniikka ja taktiikka kohtaavat. Alle on kerätty muutamien vaparispesialistien parhaita suorituksia.

Juninho Pernambucano - Ehkä tämän hetken vaarallisin vaparismies. Kertoo muuten käyttävänsä ainoastaan jalan kolmea ulointa varvasta potkaistessaan. Yritin kerran, meni nilkka..Rogèrio Ceni - The contemporary Chilavert? Sao Paolon maailmanennätysmies on kieltämättä tehnyt suuren osan 76 maalistaan pilkuista, mutta joukkoon mahtuu myös hienoja vaparimaaleja. Bonuksena Rogèrio on myös aika ässä pilkkujen torjujana.Andrea Pirlo - Berlusconin ja Gilardinon saastuttaman Milanin valopilkku on tyylikkyyttää huokuva Pirlo, jonka jalasta moukut lähtevät hämmästyttävän vaivattoman näköisesti. Ja vaikka joukkueessa vaikuttaa myös Kaka, hoitaa Pirlo kaikki erikoistilanteet, kertoo tasosta jotakin..Joo, noihan nyt on aika perinteisiä nimiä.. Seuraavassa pari hieman tuntemattomampaa.

Jose Manuel Rey - Venezuelan miehen tykki on kuin serkkupoikien ääni/pää/onni naismarkkinoilla, ihan v!tun kova.Shunsuke Nakamura - Celticin japsi pistää vasurillaan pallon liikkeelle voimalla ja hirvittävällä kierteellä. Jäätävä myös Pro Evossa, takuuvarmaa Master League -kamaa.Taye Taiwo - Ehkä maailman huonoin muuri, mutta kuka tohon eteen nyt haluaisi? Tästä nuoresta nigerialaispakista kuullaan tulevaisuudessa todennäköisesti muutenkin, mutta ihan ok vasuri sillä on jo nyt.Monia muitakin olisi, esimerkiksi Carlos, Totti, Sneijder, Totti, Van Persie, tai Totti. Tai vaikka Golden Balls.. Mutta pitää kai lopettaa ettei Laurin kone ala savuaan.

1 comment:

ILL said...

joo ton "junnun" keskimääränen vaparimaalin etäisyys on joku 28 meetriä. naurettavaa!