Friday, February 1, 2008

Uudet jaot


Mm, siirtoikkuna. Aiempina vuosina tammikuu on ollut suurien lupausten ja pienien tekojen aikaa. Tänän vuonna asiaan saatiin muutos, sillä pelaajia liikuteltiin loppupeleissä vähän he!vetisti. Toisaalta myös managerit ovat vaihtuneet kauden aikana poikkeuksellisen tiheään tahtiin, näillä asioilla onkin varmasti yhteys toisiinsa (esim. Fulham).

Alta löytyvät olennaisimmat Valioliigaan liittyvät pelaajasiirrot aikajärjestyksessä käsiteltyinä:

Maanantai:


Milan Baros lankesi 'Arryn vipuun. Ainakin Manua vastaan tämä nopeita autoja ja keskinkertaisia seuroja harrastava sympaattinen sukellus-entusiasti oli ihan paska. Yllätys. Viimeisellä täydellä Valioliigakaudella (Villa) tuli 9 häkkiä, olisiko realistinen arvio loppukaudelle vaikka kolme? Vai meneekö liikaa yläkanttiin?

Viikinki-Olof lähtee Juveen, mutta vasta kesällä. Mellberg on kyllä sen verran jämpti survivori, että tällä ei ole varmasti vaikutusta kevään esityksiin. Mutta Italiassa pitää kai ajaa partaa vähän useammin..?

Kaikkien aasialaisten suosikki Jon Woodgate meni Tottenhamiin. Eh, toivottavasti vakuutukset on kunnossa..

Fulham osti "tulivoimaa" norjalaisen Erik Nevlandin muodossa. Tämä oli kummallisen Sanchezmainen siirto, vaikuttaa taas yhdeltä liian heikkotasoiselta mieheltä maailman kovimpaan liigaan (tm).

Tiistai:

Momo Sissoko lähti Juveen, as expected. Mascheranon tulon jälkeen kelloa ei tullut, sen sijaan Javier sai pysyvän siirron.

Andy Cole lähti Burnley'in, Valioliigaura paketissa? Ainoastaan kolme peliä tänä vuonna. Sitä ennen vähän enemmän ja muistaakseni pari hyvääkin. Massive respect.

Muuten ei juuri mitään liikehdintää, tyyntä myrkyn edellä?

Keskiviikko:

Alan Hutton Spursiin. Magic Juande ja Smilin' Gus jäljittivät oikeata puolustajaa koko tammikuun, eikä skotti lopulta pystynyt sanomaan "nae, like". Hutton on ihan hyvä, niinku silleen "Gary Neville 3000" -hengessä. Mutta niillä on jo Chimbonda, yksi liigan parhaista. Wtf?

Wayne Routledge
sanoi sen sijaan Lanelle (voi) morjens ja lähti hakemaan peliaikaa Villasta. Entinen Palacen superjunnu ei ole vastannut odotuksiin millään tavalla. Itse asiassa onkin vaikea uskoa, että kelloa tulee hirveän paljoa Villassakaan Youngin ja Agbonlahorin subina. Ja Shaun Maloneykin taitaa olla vielä nokkimisjärjestyksessä edellä..

Birminghamista pois suuntautuvan liikenteen joukossa oli Gary Cahill, josta Bolton maksoi huhujen mukaan £4,5 miljoonaa. Aika iso kasa rahaa pelaajasta, joka on tehnyt tämän, mutta ei juurikaan mitään muuta?

Aika rauhallista vieläkin..

Torstai:

..madness.

Christian Wilhelmsson
lähti Deportivoon. Äijä saattaa olla ruotsalainen ja näyttää vähän (paljonkin) kus!päältä, mutta taitoa löytyy kyllä. Siksi onkin hankala ymmärtää miksei luottoa tullut syksyn aikana enempää. Toisaalta tämä voi johtua siitä, että Boltonin pelitapa on niin voimakkaasti rakennettu yhden pelaajan ympärille. Mutta miksi sen pelaajan pitää olla Kevin Davies..?

Angolan maalitykki Manucho ei kelvannut ihan vielä Old Traffordille. ACN -pelejä seurattuani voin kertoa kyseessä olevan ihan oikea pelimies. Vähän niinku Louis Saha, mutta ei loukkaannu koko ajan.

Keegan osti jonkun Fabion. Ehh..?? Mike Ashley ei säästele!

Alan Stubbs lähti hakemaan peliaikaa Derbystä. Eipä ole miestä paljoa kentällä näkynyt Yobon ja Lescottin vuoksi, ihan järkevää siis.

Arsenal -junnu Mark Randall lähti lainalle divariin. Tässä ei ole mitään muuta uutisoitavaa kuin sankarin tukka. Joku v!tun roti.

Puolalainen Gregorz Rasiak meni Boltoniin. Jos ed. main. Davies loukkaantuu, voidaan hänet korvata lähestulkoon samalla pelaajalla. "He's big and knows where the net is." -Megson. Olen vakuuttunut.

19-v. Felipe Caicedo, Ecuador, meet Svennis. No, tämä ei ollut se iso hyökkääjähankinta jota odottelin. Lisää aiheesta myöhemmin..

David Rozehnal Lazioon? Etsin netistä selitystä tälle, mutta mitään ei löytynyt. Onko kellään mitään hajua miksi..? Paitsi siis Kuningas Kevinillä..

Rukouksiin vastattiin, Andy Reid on taas Valioliigassa! Mieletön vasuri ja vielä mielettömämpi ruokahalu jne. jne.

Wiganiin norjalainen Erik Hagen. Pohjoismaiset pakit näyttävät olevan varsin haluttuja keski- ja alemman kastin joukkueiden keskuudessa. Toivottavasti tämä ei vaikuta Titus Bramblen peliaikaan, viihdearvo kärsii.

Paul Stalteri lähti uusien miesten tieltä Fulhamiin. Ramosin tavoitteena on ilmeisesti pistää koko puolustus uusiksi, eikä Kanadan mies mahtunut enää suunnitelmiin. Varsinkaan sen jälkeen, kun..

..Brasilian maajoukkueen vasen pakki Gilberto tuli Lontooseen. Brassi on erittäin hyvä pelaaja.. hyökkäyssuuntaan. Puolustajana avut ovat sitten pikkuisen niukemmat. Toisaalta, niinhän se oli Roberto Carlosinkin kohdalla.

Anthony Gardner veti tilanteesta omat johtopäätöksensä ja lähti Evertonin penkille. Peliaikaa tuskin enempiä luvassa, mikähän tähän oli syynä? Paremman näköiset naiset..?

Boro sai lopulta maalitykki Afonson nimen paperiin. Asia tosin ei ole ihan täysin loppuunkäsitelty. Afonsohan teki viime vuonna järjettömästi maaleja Eredivisiessä, ja aiemmin tänä syksynä 7 häkkiä yhdessä pelissä. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten "A Seleçãoon" noussut pelaaja pärjää paremmassa liigassa.

Viimeiseksi jätettiinkin koko ikkunan paras sähläys, Defoe Pompey'in ja Benjani limboon. On hämmentävää, että vuonna 2008 tällaiset asiat voivat olla jostain v!tun epäkunnossa olevista fakseista kiinni. Vain Englannissa.. Hätäisempi voisi kuvitella, että Benjanin myynti (ja Barosin + Defoen hankinnat) vetävät Portsmouthin kauden ihan uusille urille (suoraan ojaan). Mutta tämä on ainoastaan allekirjoittaneen arvaus, jäämme mielenkiinnolla odottamaan mitä kevätkausi tuo tullessaan. ManU:n mestaruuden lisäksi.

Näin jälkeenpäin tarkasteltuna tammikuu toi siis mukanaan yllättävän paljon liikehdintää pelaajarintamalla. Esimerkiksi Fulhamin ja Tottenhamin kokoonpanot muuttuivat erittäin paljon ja uusien pelaajien sopeutumista onkin mielenkiintoista seurata loppukauden ajan. Toisaalta taas jotkut seurat (niin just, Newcastle) eivät liikauttaneet eväänsäkään, vaikka aihetta suuriinkiin muutoksiin olisi ollut. Mutta eihän tällaista "siirtoikkunaa" järkevänä tai loogisena toimintana voi käsitelläkään. Vaihtaa nyt työpaikkaa tietyn ennalta määritellyn ajan aikana, ja vieläpä siten että uusi työnantaja maksaa vanhalle korvauksen. Hullua..

9 comments:

MikeLowry said...

Miljoona ja kaks siirtoa ei taida juurikaan muuttaa sitä tosiasiaa, että Valioliiga ratkaistaan jälleen kerran Manu:n, Chelsean ja Arsenalin kesken. Kaikki siirrot tais olla enemmän tai vähemmän kuorrutusta kakun päälle sisältöön koskematta.

Silti en kyllä jaksa ymmärtää miks treidata Benjani yleensäkään? Ja hankkia tilalle kovalla rahalla kaks paskaa.. Ehkä jos tän pystys itelleen järkeilemään olis paikka Valioliigaseuran vetäjänä tiedossa..

MikeLowry said...

Ai niin... propsit juustolle kattavasta coveragesta!

Nats!Sports on jälleen osoittanut olevansa johtavia urheilujulkaisuja ja hevosenmitan muita edellä (take that veikkaaja!!)

ILL said...

Baros: YUK! Pompey boikottiin.

Nevland: Samaa keskinkertasuutta, ei tuo mitään uutta ekan pelin perusteella.

Sissoko; Miten tästä tehtiin yli kolme miltsiä voittoo? Ei osaa muuta ku vetää sukille. Kodittoman miehen patrick vieira.

Andy Cole: Hats off, one of the greatest who dunnit.

Hutton: hyvä signaus, chimbonda ollu iso pettymys.

Eh, "yks liigan parhaista"??? ei muuten oo! Pelannu umpimädän kauden, kiikari käteen!

Tän jälkeen on taas mukava kattella pelejä ja arvuutella, että "ketä helvettiä tuolla Boltonissa pelaa".

Rozehnal oli muuten nyykkäreiden parhaita pelaajia. Se ja Taylor toppareiks ja problem solved!

Andy Reid: 4 miltsiä ei oo ainakaan liian vähän!

Stalteri: Ääh, se on varmaan joku kolmanneks paras right-bäkki fulhamissa ja ne muutkin on kaikki paskoja!

Tottenhamin pelejä odotellessa...

tuplajuusto said...

Vaikuttaiskohan Chimbondan "huonoon kauteen" se, että manageri on vetäny ainakin toistakymmentä eri mattoo sen jalkojen alta? "Mee sää Pascal tohon toppariks, kun noi muut on niin paskoja.."

I mo'fekkin begs to differ.

ILL said...

...jaa pascal "siirtovaatimus" chimbondan alta vedetään mattoo? Gett ha fuk outta here!

Ammattifutaajakin kai ja silleen...

ILL said...

Paul "family" Jewell kyseenalaistaa ikkunan metafyysistä tilaa:

"Maybe the transfer window isn't shut,' Jewell said."


Sama liiga eri säännöt?

tuplajuusto said...

"siirtovaatimus". why you bring up old shit, craig?

eikö kaikki ansaitse toisen mahdollisuuden?

ja luin ton saman jewell -haastiksen, miehellä on aika vissi pointti. hieno maksaa millsille palkkaa koko kevät siitä että se pelas 30 min.

toisaalta, kyllä mun mielestä tollaset faksi-asiat voidaan katsoa sormien läpi. ei mun töissäkään aina printteri toimi, joutuu vähän potkimaan.

MikeLowry said...

Noista protesteista tuli mieleen oheinen

Yllättävästi jutun kirjoittaja oli hävinneen osapuolen pelaaja. Hats of to Aamulehti puolueettomasta journalismista

MikeLowry said...

Melkein Tottenham, melkein. Vielä kun ois ollu rahaa ostaa yks vaihtomies Jamie O'Haran tilalle niin siirtoikkunan jälkeinen elämä olis näyttäny hyvältä. Ekan pelin jälkeen Hutton Woodgate kaksikko tuntus tuovan huomattavasti varmuutta takalinjoille.. Mahdollinen spoileri loppukaudesta