Thursday, June 21, 2007

Pari tähtee ja yks Koponen



On se ihmeellistä, jos 'yks Koponen vaan Suomesta terve!' valitaan Nba Draftissä. Ihmeellistä siinä mielessä, että vaikken mikään scoutti ookkaan niin mikään Koposen geimissä ei oo mun mielestä Nba-tasoo. Muistellaan vaikka kaikkia niitä pelaajia, jotka on yksinkertaisesti vaan ollu uskomattoman hyviä SM-sarjaan, ja joilla ei ollu mitään mahkuja päästä Liigaan. Koponen on ollu kaikkien aikojen huonoimmassa Korisliigassa parhaimmillaan top10-20 pelaaja. Ja sitten kun lisätään tähän vielä kaikki ne Euroopassa aivan suvereenit, jotka ei oo pärjänny Liigassa. Pointti on vielä varmasti vaikeinpia paikkoja pelata. Djordjevic? Suomalaiseen tapaan kasvattaa korispelaajia perusjuttujen osaamiseen en usko ollenkaan.

Toinen ihmetyksen aihe on, että sadan miljoonan pelaajan joukosta ei muka löydy 60:ntä parempaa nuorta pelaajaa? Eikö yliopistokoriksessa muka todellakaan oo ees kymmentä parempaa pointtia? Chad Ford rankkas ne yks päivä niin, että näyttäs siltä, että ekan kierroksen varaus jäänee haaveeks. Koposen agentti oli varma varauksesta 23-35. Toisen kierroksen ja ekan kierroksen loppupään varauksilla on tunnetusti kivinen tie Liigaan. Yksi asia taitaa kuitenkin olla varma, Koposen tuskin tarvitsee pitkään aikaan muita töitä miettiä, sen verran auki ovat ovet varmasti Euroopan liigoihin.

Vahvimmin Koposen varaajaksi on veikattu Sunsia no.24, mutta kova on vastus kun Chadin mukaan "Rudy Fernandez 6-6, had a breakout season in Spain". Chadin mukaan Koponen varataan ehkä numerolla 28 Spurs. Ylistesanoin "he's very young and inexperienced".

-Stephen A. Smith huutaa @ McHale/KG.

-Slamin mahtava mock draft 1-9.

-Draft Kevin Durant!

2 comments:

MikeLowry said...

Ihan uskomaton, että se tosiasia, ettei Koponen pysytynyt puolustamaan 10 muuta pointtia Sm-liigassa, ole noussut esille. Mitä jakoja sille voi oikeesti olla 10 kertaa nopeampien jenkkipointtien kanssa. Taas mahtava esimerkki TUP:n (tremendous upside potential) vääränlaisesta hyödyntämisestä. Kun otetaan vielä huomioon, ettei Koponen todellakaan ole mikään scoraava pointti, ei voi muuta kuin ihmetellä jos se varataan ollenkaan.

ILL said...

joo, taidetaan koposta viedä agenttien toimesta pahasti nyt. Suomalainen asiantunteva lehdistö on tietysti juonu koko kool-aid lasin taas ja hehkutta, kun ei mistään mitään ymmärrä. Voihan se olla, että se varataan, koska mulle on iso yllätys että se on ees tuolla spekulaatioissa mukana. Mutta sen jälkeen, että siitä tulis NBA-pelaaja olis ihan vitun kova ylläri.