Thursday, March 27, 2008

Esimakua tulevasta?


18-vuotias Pato teki eilen ensimmäisen maajoukkuemaalinsa, vieläpä Ruotsia vastaan! Aika rauhallinen viimeistely ottaen huomioon kaverin iän ja kokemuksen. Hän osallistui aikuisten peleihin ensimmäisen kerran vasta reilu vuosi sitten kasvattajaseurassaan Internacionalissa. Ilmeisesti peliaikaa olisi tullut jo aiemmin, mutta seura päätti (luotettavien internethuhujen mukaan) pitää Paton viltissä lähemmäs kaksi vuotta, etteivät eurooppalaiset suurseurat olisi tehneet sopimusta hänen kanssaan ilmaiseksi. Legendaa vaiko ei, mene ja tiedä.

Viime kesänä Berlusconi kuitenkin maksoi 22 miljoonaa euroa kaverin pelioikeuksista, joten taktiikka ilmeisesti toimi. Rahoille on saatu myös vastinetta, Pato on tehnyt 13 ensimmäisessä Serie A -matsissaan seitsemän maalia. Kaiken järjen mukaan kyseessä on aikamoinen lupaus..

Eilisissä harjoituspeleissä luotiin myös asemia parin kuukauden päästä alkaviin EM -kisoihin. Englanti, Beckham, blaahblaah.. eilisen todellinen helmi oli tämä David Villan maali Italiaa vastaan.

Espanjalla on taas semi-hyvä porukka kasassa. Torres ja Villa kärjessä, Cesc ja Iniesta keskikentällä, Ramos, Puyol, jne.. Täytyy varmaan laittaa niiden puolesta joku summa likoon. Toisaalta, niiden valmentaja on 113-vuotias rasisti, joka pitää mm. Raúlin ulkona joukkueesta henkilökohtaisten syiden vuoksi. Ja joukkue on aiemmin osoittanut lähes englantimaista kykyä kusta tärkeät pelit..

Harkitaanpa siis vielä.

No comments: