Saturday, March 8, 2008

Pohjois-Afrikan timangit


Ok, tämä on noin kuukauden myöhässä erinäisten syiden vuoksi, mutta menköön. Ghanassa pelattu African Cup of Nations tarjosi paljon mielenkiintoista nähtävää: hyviä pelaajia, suorituksia sekä enemmän kuin odotetun voittajan (Egypti). Alla pari maininnan arvoista seikkaa tapahtumista..

Perinteiset "mustan Afrikan" vahvat maat kuten Nigeria ja Norsunluurannikko jäätyivät ratkaisuhetkillä, Kamerun sentään pääsi finaaliin asti. Hyviä yksilöitä löytyy vaikka kuinka paljon, mutta nykyaikana hyvin suuressa arvossa pidetty tiimityö tuntuu olevan näille Toureille, Koneille ja Obeille täysin käsittämätön asia. Eikä olekaan yllättävää, että voittaja Egyptin vahvuudet olivat nimenomaan joukkuepelaamisessa, yksilöt eivät varsinaisesti nousseet esiin. Paitsi yksi:

Turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittiin Egyptin Hosny Abd-Rabou, allekirjoittanut yhtyy tähän täysin palkein. Hosny (24 v., DMF/CMF, Al-Ismaily) pelasi ns. 'glue guyn' roolia täydellisesti osallistuen erittäin voimakkaasti sekä puolustamiseen, että hyökkäämiseen (4 maalia/6 peliä).

Hosnyn kaltainen pelaaja löytäisi varmasti töitä jostakin Euroopan suurseurasta. On kuitenkin oletettava, että hän (kuten monet muutkin maanmiehensä) ei lähde merta edemmäksi kalaan, yksi vuoden kestänyt Ranskan reissu taisi olla tarpeeksi. Sääli, olisi erittäin mielenkiintoista nähdä tämä Arabi-Gerrard (ei kuitenkaan Lampard) tositoimissa hieman suuremmissa ympyröissä. Tässä pari maalia, valitettavasti parempia klippejä ei ollut saatavilla.

Ok, Hosny oli MVP. Next..

Turnauksen "lupaavin pelaaja" palkinto voidaan myöntää Tunisian Yassine Chikhaouille (22 v. CF/SS, FC Zurich). Pituutta 190 cm mutta taidot kuin Zlatanilla.. Klippi puhukoon puolestaan, äijästä kuullaan vielä varmasti.

Ja vielä olennaisimpana, erikoisin hiustyyli löytyi Egyptin Mohammed Zidanilta. Really?

Pohjois-Afrikasta puheen ollen.. Ensi kesän EM-turnausta silmällä pitäen luodaan katsaus muutamaan juuriltaan Afrikkalaiseen hyökkääjälupaukseen, jotka saattavat tehdä suurenkin vaikutuksen 'uuden' maansa väreissä.

Nimi: Karim Benzema
Kansallisuus: Ranska
Alkuperä: Algeria
Ikä: 20
Pelipaikka: CF/WF
Seura: Lyon

Läpimurtokauttaan pelaava Benzema on tehnyt jo melkein parikymmentä häkkiä tällä kaudella. Vasen, oikea, kuljetus, veto, ihan sama. Kuvaavaa on se, että brassien seleçao-hyökkääjä Fred istuu penkillä ja Nats!Sportsin virallinen tsemppipelaaja Milan "290 km/h" Baros on jo myyty pois. Benzema tulee olemaan yksi suurimmista hyökkääjistä seuraavan vuosikymmenen aikana, elleivät sitten loukkaantumiset pilaa uraa. Kölvin idoli tosin on The Original Ronaldo (tm), joten koputellaan sitä puuta..

Nimi: Hatem Ben Arfa
Kansallisuus: Ranska
Alkuperä: Tunisia
Ikä: 21
Pelipaikka: AMF/SS
Seura: Lyon

Huippunopea ja -tekninen laituri, joka voisi tosin opetella lainamaan palloa pikkuisen paremmin. Temperamenttinen Ben Arfa on jotenkin onnistunut jo katkaisemaan välinsä joukkuekaveri Benzemaan, johtuuko sitten juurikin sukujuurten erilaisuudesta. Omituinen yksityiskohta ottaen huomioon sen, että juuri nämä kaksi jannua tulevat olemaan Ranskan maajoukkueen johtavia pelaajia tulevaisuudessa. Notta kahtellaan miten kukonpoikien käy.

Nimi: Samir Nasri
Kansallisuus: Ranska
Alkuperä: Algeria
Ikä: 20
Pelipaikka: AMF
Seura: Marseille

Vikkelä ja ovela kuin mikä, alla jo 110 matsia Ranskan pääsarjassa, sekä 7 A-maaottelua. Ranskalaiset hehkuttelevat sattuneesta syystä Zidanen perillisenä, pelityyli on kuitenkin hieman aktiivisempi ja tikittämiseen perustuva..

Nimi: Ibrahim Afellay
Kansallisuus: Hollanti
Alkuperä: Marokko
Ikä: 22
Pelipaikka: WF/SMF
Seura: PSV

Afellay on veistetty samasta puusta Ben Arfan kanssa: kovaa vauhtia laitaa ylös ja katse tiukasti pallossa. Tulosta on (tästä huolimatta) syntynyt ja paikka Hollannin EM-joukkueessa on täysin mahdollinen. Kilpailu pelipaikoista on tosin melko kovaa (Ruud, Robben, Van der Vaart, Babel, Kuyt, Van Persie, Huntelaar, Vennegoor of Hesselink, Overmars, De Boer [siis Ronald] etc. jne.)

Tämmösiä, tulee sieltä muutakin kuin kameleita, peeällää ja terroristeja.

No comments: