Thursday, May 15, 2008

Ääripäitä ja yhteenvetoa


Valioliiga 2007-08 on paketissa. Mestaruus Man Yoolle, palkinnot Cristiinalle, ennätykset Derbylle ym. jänskiä juttuja tapahtui vallan liukuhihnalta, katsojat kiittävät.

Kauden lopussa media on yleensä kokoontunut norsunluutorneihinsa tekemään kaikenlaisia tuomiota ja julistuksia kauden tapahtumista. Tässä esimerkiksi the Guardianin mielipiteet vuoden olennaisimmista suorituksista ja suorittajista. Soccernet sen sijaan käytti henkisen pääomansa parhaiden ja heikoimpien pelaajasiirtojen arvottamiseen. HUOM! Guardianin palasta kannattaa lukea myös lukijoiden kommentit, useimmiten heidän blogien jutut ovat joko läpi- tai semipaskoja, mutta lukijat pelastavat aika paljon.

Mitä pienet edellä, sitä isot perässä. Eli Nats!Sports katsoo täten oikeudekseen arpoa seuraavat kunniamaininnat:

Paras pelaaja: Niin, Ronaldo. Muitakin hyviä on, mutta ei ihan näin hyviä. Toi vapari on aika hervoton, suorastaan epäreilu.

Huonoin pelaaja: Tämän kategorian vakiomenestyjien (Bramble, Heskey ym.) joukkoon liittyi paljon uusia, päteviä ehdokkaita. Mainittakoon nimeltä mm. David Healy, Garry O´Connor sekä Erik Nevland. Mutta ylivoimaisesti paskin höntsäri koko liigassa oli Sunderlandin Greg Halford, joka pelasi syksyllä 9 peliä (2 punaista) ja vuokrattiin tammikuussa divariin. Halfordin hinta viime kesän siirron yhteydessä? £2,5 miljoonaa. There's only one Keano..

Kehittynein pelaaja: Ashley Young, 10+20 tehot piisannevat Don Fabiollekin vallan mainiosti.

Vähiten kehittynyt pelaaja: Steve Sidwell. Niin, perse penkissä on paha petrata.

Arvokkain pelaaja: Jimmy Bullard. Niin, oliko Bullardin suoritusten arvo sitten £35 vai £40 miljoona, yhdentekevää. Ilman tätä sympaattista kalamiestä Fulham olisi tippunut jo kuukausi sitten.

Vähiten arvokas pelaaja: Kenny Miller. Teki Derbylle 4-6 maalia, en jaksa tarkistaa tarkkaa määrää. Mutta ihan sama, olis voinut olla vaikka Habamalla koko kauden, joukkue voitti yhden vaivaisen pelin tästä 'ykköstykki' Millerin (aka "Light") huikeasta panoksesta huolimatta. When the Rockies turn cold jne.

Paras osto: ¿Ro-QUE? £3,5 miltsiä on pientä 20 maalin miehestä. Ropsit Sparkylle.

Huonoin osto: Darren Bent/Nicolas Anelka (Chelsea). Bent maksoi Spursille lähes £20 miljoonaa, ja istui tietysti penkillä melkein koko hevonv!tun kauden. Mutta Bent teki sentäs melkein kymmenen maalia, kun taas Anelka osui.. kerran. Hienoja miehiä, kaikki tyynni. Kunniamaininta Chelskin talvihankinta Branislav Ivanovicille, £9 miltsiä ja nolla minuuttia, melkoinen suoritus.

Vuoden m*lkut: Micah Richards, Ashley Young, David Nugent, Leroy Lita.. ja tiedätte kyllä miksi, jos olette seuranneet tätä palstaa. Hienoja nuoria miehiä nämäkin, tulevaisuus on hyvissä käsissä (pun todellakin intended). Ja niin joo, senioriedustajana tähän kategoriaan kelpuutetaan Paul Jewell. Hyvä vuosi mieheltä, kaiken kaikkiaan.

Vuoden epäonnistuja: Dirty Sanchez, ylivoimaisesti. Lawrie mokasi kaiken mahdollisen: kesähankinnat, taktiikat, vaihdot, you name it. Ei pystynyt edes pudottamaan Fulhamia liigasta, todellinen epäonnistuja. Sanchezin seuraava projekti voisi olla vaikkapa tositv-sarja, jossa seurataan sitä miten hän kusee asian kuin asian yhtä pyyteettömästi ja luonnollisesti.

Vuoden hiukset: Chris Eagles oli vahvoilla alkukaudesta, Lauren yritti zuluilla itsensä palkinnoille, mutta todellinen voittaja on ollut tiedossa jo hyvän aikaa. Jermain Defoe, mitä v!ttua?

Vuoden peli: Fulham-Newcastle joulukuussa, pikku pakkanen ja seisomapaikat. Geordie -katsojat vetivät homman plussan puolelle, vaikka peli päättyi 0-0.. eh, mitä, pilkku, Barton? 0-1? Ei kai, jäikö meiltä jotain näkemättä?

1 comment:

ILL said...

Illun 10 Läpimurtoo tai aliarvostettua kautta:

G-Joe Hart - maajoukkueen porteilla?

D-Mothership Lescott - 10 maalia! Ja fantasyn paras pakki ylivoimaisesti.

D-Gael Clichy - liigan paras vasen pakki (5. fantasyssä https://www.blogger.com/comment.g?blogID=2905004052269365142&postID=2544058933828102745
Blogger: Nats!Sports - Post a Commentpuolustajissa)?

D-Corluka - Missä svenniksellä aukko, siellä pala Corluka-liimaa

M - Flamini - viime vuonna arsenalin paskin ja tänä vuonna toiseksi tärkein. Tuskin tunsimme sinua Mathieu, C'Est La Vie!

M- Bentley - 100 minuttia vaille täysi kausi.

M- Bullard. Teki fantasypinnoja, joku n. 5/peli.

F- Adebayor - 24 maalia
F-Keane - 15 + 7 ,Tottenhamilla on taas melkosesti tilkittävää, mutta Keane on huikea pelaaja joka antaa aina kaikkensa. Mitä muuta voi vaatia?
F-Ashley Young/Torres/Santa Cruz/Benjani/DA YAK kaikki pelasivat huippukauden.