Thursday, May 8, 2008

Turn and face the strain, ch-ch-changes..Kuva on huonolaatuinen sen vuoksi, että se on ikivanha. Totuus. Frankin aika päättyi tänään, ehkäpä noin 1,5 vuotta liian myöhään. Tilalle tulee oman kylän cule Pep Guardiola, ja muutoksia myös pelaajarintamalla on varmasti luvassa.

Mutta Frankistä.. Joan "täysin hullu" Laporta valittiin seuran puheenjohtajaksi vuonna 2003. Ensi töikseen Laporta palkkasi valmentajaksi Rijkaardin, osti Ronaldinhon, ja loppu onkin historiaa. Ensimmäinen vuosi meni täysin reisille, mutta sen jälkeen tuloksena oli kaksi La Ligan mestaruutta, sekä Tsämps Liigan voitto vuonna 2006 (tack ska su ha, Henke). Rijkaard on ainoa valmentaja Johan Cruyffin lisäksi, joka on onnistunut hoitamaan Barcan Euroopan mestariksi, ei huono. Paitsi jos ajatellaan mitä tapahtui sen jälkeen: viime vuonna haistu 10 pisteen johto liigassa, sekä koko tämän vuoden pannukakku.

Kysymys kuuluukin, onko Rijkaardilla mitään tekemistä tämän menestystarinan kanssa, vai kuuluuko kunnia kenties Ronaldinholle, Decolle, Eto'olle, Xaville, Márquezille, Puyolille ja kaikille muille joiden parhaat vuodet osuivat sattumoisin juuri tuohon menestykselliseen ajanjaksoon? Vastauksen tähän saamme todennäköisesti silloin kun Frank astelee Stamford Bridgelle nahkatakki päällä ja kiharat rasvaisina. Eli ensi kesänä.

Barcasta vielä.. Seura on historiansa aikana ollut varsin menestyksellinen, maailmanlaajuinen suosio on aika lailla tapissa ja brändi kunnossa. Mutta silti, mikä muu seura maailmassa on heittänyt yhtä tylysti pihalle Maradonan, Stoichkovin, Romarion, Ronaldon, Riquelmen (ei kelloa, ei klippiä) tai Dinhon kaltaisia pelaajia? Aika tiukkaa meininkiä. Mes que un club, ei epäilystäkään..

No comments: