Tuesday, August 12, 2008

Se menee näin

..nimittäin Valioliiga 08-09 Nats!-lasien läpi nähtynä. Grandempi ku Tony Montana.Arsenal

Viime kauden loppu meni aika pahasti vihkoon. Lisäksi Gilberto, Helb ja Flamini päättivät lähteä. Lähtökohdat ovatkin hieman arveluttavat, mutta toisaalta Arsene Wenger on aina pystynyt kääntämään tällaiset tilanteet joukkueensa eduksi. Arsenal tulee edelleenkin pelaamaan kaikista viihdyttävintä peliä koko liigassa, eikä viime kauden sijoitus (3.) tulekaan todennäköisesti hirveästi laskemaan. Pohjois-Lontoossa ei kuitenkaan juhlita mestaruutta kauden päätteksi, sijoilla 2.-4.

Paras hankinta: Samir Nasri. Korvaa Hlebin täysin, nuorempi ja parempi. Tremendous upside potential.

Turhin hankinta: Wenger ei tee turhia hankintoja. Paitsi Franny Jeffers, mutta siitä on jo aikaa..

Yliarvostetuin: Gallas, miehen pää ei kestänyt viime kaudella tiukoissa tilanteissa, ja valioliigan nuorimman joukkueen kapteeni näytti "esimerkkiä" saamalla itkuraivaireita. And what's with the mohican, Willy?

Aliarvostetuin: Kolo Toure! Valioliigan parhaita toppareita, jonka suoritukset jäävät syöttelyn yliarvostuksen varjoon, ilman hänen läsnäoloaan Arsenalin tykit nakuttavat räkäpäitä. Tekee vähintään yhden pommi- maalin.

Paras 11: Almunia; Sagna, Gallas, Toure, Clichy; Nasri, Cesc, Abou Diaby, Rosicky; Van Persie, Adebisi.

Penkiltä: Walcott ekana? Carlos Velaa kannattaa pitää silmällä, tosin minuutteja ei varmastikaan hirveästi ole luvassa.


Aston VillaOffseason on kulunut Gareth Barryn (£18 miljoonaa, ei hyvää päivää) siirtohässäköinnin ympärillä. Mutta Martin O'Neill, tuo aina niin tyylikäs herrasmies, on kaikessa hiljaisuudessa vahvistanut puolustusta hyvinkin tehokkaasti. Laitapakit olivat kortilla, nyt molemmilla puolilla viilettää tasokas pelimies. Lisäksi toppari-osasto on saamassa viime hetkillä kovan vahvistuksen, kun Carlos Cuellar siirtynee Paavin Rangersista etelään. Hyökkäyksessä ei kuitenkaan ole riittävästi vaihtoehtoja, joten Villa sätkiikin todennäköisesti koko kauden sijoilla 6.-10. Barryn venkoilu ei auta asiaa, toivottavasti tämä episodi saataisiin jo pikku hiljaa pakettiin.

Paras hankinta: Young/Shorey. Laitapakkeja tarvittiin, nämä sopivat erinomaisesti kuvaukseen.

Turhin hankinta: Curtis Davies. £8 miljoonaa? Steve Sidwellin olisi myöskin syytä antaa vaihteeksi jotakin näyttöjä taidoistaan.

Yliarvostetuin: Curtis Davies. £8 miljoonaa? Oikeasti? Gareth Barry hengittää niskaan tässä kategoriassa..

Aliarvostetuin: John Carew. Zlatanin suosikkinorjalainen oli yllättävän hyvä viime vuonna, eikä O'Neillin suosima 4-3-3 olisi toiminut lainkaan ilman hänen panostaan.

Paras 11: Friedel; Young, Laursen, Cuellar, Shorey/Bouma; Petrov, Reo-Coker, Barry; Agbonlahor, Young, Carew.

Penkiltä: mm. Sidwell ja Maloney.


BlackburnHughes lähti, Bentley lähti, tilalle kokemattomat Paul Ince ja Carlos Villanueva. Muuten kokoonpanossa ei tapahtunut suuria muutoksia, mutta toisaalta nämä edellä mainitut lähtijät veivät mukanaa hirvittävän määrän pelillistä ja valmennuksellista taitoa. Blackburn oli viime kauden päätteeksi kirkkaasti paremman kympin puolella, valitettavasti tämä kausi ei välttämättä suju yhtä ruusuisesti. Sijoitus kääntyneekin huonomman kympin puolelle, 11.-14.

Benni itkee koska sen paita on annettu Condille. Alex Stubb kyräilee jossain taustalla, valmiina nuolemaan pikkuisen.. niin just.

Paras hankinta: Villanueva, ehkä. Voi olla myös kaikkien aikojen paskin hankinta, jäämme odottamaan asioiden kehitystä. Paul Robinson voidaan lukea myös samaan kategoriaan, lopputulos on todennäköisesti joko bingo tai bust.

Turhin hankinta: Kts. yllä. Jompi kumpi tai molemmat.

Yliarvostetuin: Ryan Nelsen. Kapteeni sählää koko lailla eniten koko joukkueesta, lisäksi saa takuuvarmasti ainakin 2 punaista joka vuosi. Saame-Gamst voisi kanssa heräillä 1,5 vuotta kestäneestä koomastaan tässä joku päivä.

Aliarvostetuin: Brett Emerton. Oikean laidan swiss knife höntsää sekä pakkina, että laiturina ilman suuria tason heilahteluja. Pelimies.

Paras 11: Robinson; Emerton, Nelsen, Ooijer, Warnock(?); Villanueva, Dunn (siihen asti kun loukkaantuu), Vogel, Gamst; Benni, Santa Cruz.

Penkiltä: Pakkeja, Roberts, Derbyshire, sekä vanha jäärä Tugay. Joka tekee ainakin yhden silmittömän hienon maalin aivan satavarmasti. Danny Simpson on mielenkiintoinen hankinta, nuori ManU -laina saattaa nousta vakiomieheksi kauden aikana, varsinkin jos Stephen Warnock lähtee haneen.


BoltonEi hyvältä näytä. Diouf ja Guthrie lähtivät, tilalle hommattiin kakkosluokan svenskikärki Johan Elmander. Kaveri teki viime kaudella lähes 20 maalia Ranskassa, ja Bolton tästä innostuneena laittoi huhujen mukaan £11 miljoonaa tiskiin. Aika härskiä, tässä on potentiaalia kauden suurimpaan bustiin. Muutenkin Boltonin touhu näyttää aika ankealta, pelityyli perustunee edelleenkin pitkiin, Kevin Daviesiä kohti roiskittuihin palloihin. Puolustuskaan ei ole entisensä, Jässille on luvassa kohtuuton määrä töitä. Putoaminen on lähellä, sijoittus lienee 16.-18. Talismaaninen Ivan Campo on poissa, toiletti nimeltä Championship voi odottaa vetäjäänsä.

Paras hankinta: Fabrice Muamba on nuorempi ja monipuolisempi kuin Gavin McCann. Eikä sen tarvitse pitää sidettä päässä joka v!tun pelissä.

Turhin hankinta: Elmander. Koska se ei kuitenkaan tee tarpeeksi maaleja.

Yliarvostetuin: Elmander. Ranskan sarjassa maaleja ovat mättäneet mm. Pauleta ja Djibril Cisse, tarviiko tätä muuten perustella?

Aliarvostetuin: Kevin Davies. Määrittelee koko joukkueen pelityylin omilla vahvuuksillaan.

Paras 11: Jässi; Steinsson/Hunt, Cahill, Shittu(!), Samuel/Gardner; Nolan, Muamba, J. O'Brien, Taylor; Elmander, Davies.

Penkiltä: Ed. main. McCann sekä Ricky Vaz Té.


ChelseaChelsea tulee olemaan erittäin vahva tänäkin vuonna. Erot kärjessä ovat kuitenkin pieniä, joten Scolarin olisi syytä löytää jonkinlainen permanentti ja mieluiten heti. Keskikentälle on ennätysmäinen tunku, kuten täälläkin on jo kesän aikana raportoitu, on todella mielenkiintoista nähdä kuka jää tässä sählingissä ulkopuoliseksi.. Siitä huolimatta sijoittuu varmasti kärkinelikkoon.

Paras hankinta: Zé Bosingwa. Oikean pakin paikalla on kokeiltu Ferreiraa, Bellettiä ja Essieniä. Bosingwa tulee todennäköisesti jumittumaan avausmiehistöön pysyvästi heti alusta lähtien.

Turhin hankinta: Deco, sen vuoksi että joukkueessa oli jo Lampard, Ballack ja Essien, vähän niinkusta samalle paikalle. Eipä silti, Deco on hyvänä päivänä yksi maailman parhaista pelaajista, hienoa nähdä vale-Brassi Englannissa.

Yliarvostetuin: Ashley Cole. Ahne kusipää ja keskinkertainen jalkapalloilija. Ei jaksa avautua enempää.

Aliarvostetuin: Ricky Carvalho. Miljoona kertaa parempi kuin kyynelehtivä toppariparinsa, mutta ei nouse brittimediassa ansaitsemalleen tasolle.

Paras 11: Cech; Bosingwa, Terry, Carvalho, Bridge; Essien, Ballack, Deco, Lampard; J. Cole; Drogba. Joo, 4-4-1-1. Yrittäkää itse vääntää noi kaikki kentälle samaan aikaan..

Penkiltä: Vaikka kuinka helvet!sti hyviä vaihtoehtoja. Ja Sheva.


EvertonEvertonin onnistuminen riippuu hyvin paljon seuraavan kahden viikon aikana toteutuvista tai toteutumatta jäävistä hankinnoista. Rinki on varsin kapea, varsinkin hyökkäyspäähän kaivataan useita vahvistuksia. Näiden toteutuessa on mahdollista, että Moyes luotsaa joukkueensa taas UEFA -cupiin. Toisaalta, nykyinen rinki ei riitä välttämättä edes kymmenen parhaan joukkoon. Sijoitus on todennäköisesti jotakin väliltä 5.-12.

Paras hankinta: Evertonin olisi syytä ostaa joku.

Turhin hankinta: Kts. yllä.

Yliarvostetuin: Lescott. Ei läheskään niin hyvä kuin viime kauden perusteella voisi päätellä. Ja tämä ei mitenkään liity siihen, että The Mothership pilasi tuplajuuston mestaruusmahdollisuudet viime vuoden fantasyhöntsyissä. (HAH! edit.ILL)!

Aliarvostetuin: Phil Jagielka pystyy pelaamaan noin 13 eri paikalla, myös maalissa. Vanha juttu, mutta arvostus ei ole vieläkään ihan kohdillaan.

Paras 11: T-Ho!; Neville, Jagielka, Yobo, Lescott; Arteta, Cahill, Hankinta X (Moutinho?), Pienaar; Hankinta Y (Wagner Love), Yak.

Penkiltä: Mm. Andy van der Meyde (pysyvästi, naulattuna) sekä pari nuorta hyökkääjää.


FulhamHe tulivat lännestä, idästä, pohjoisesta ja ennen kaikkea pohjoisesta. Heitä tuli monta, mutta kovin montaa heidän nimeään emme muista huomenna. He tulivat, koska heidän johtajansa kutsui heitä pyhään sotaan, tuhlaamaan entisen arabin öljymasseja vihreällä nurmella Thames-joen rannalla.

Kahlattuaan pudonneiden lehtien havina jaloissaan Bishops-puiston halki takaisin Putney Bridgen metroon ja arkielämäänsä, Fulham fanit tuskin sylkäisevät kertaakaan Roy Hogsonin, viiden norjalaisen tai tanskalaisen hankinnan ja valioliigan 17. sijan suuntaan.

Paras hankinta: Gotta be AJ, innit? Vihdoin ripaus laatua keskinkertaisuuden ihmemaassa.

Turhin hankinta: Maalivahteja ei voi olla liikaa liigassa eikä hetkellisissä petipuuhissa, siispä ostamme heti neljä.

Yliarvostetuin: Eddie Johnson pelaa noin viisi liigaporrasta liian ylhäällä ja päihitti silti David Healyn pelipaikkataistelussa. David, Sinut on äänestetty ulos FFC-heimosta! Totuus on, että Fulhamilla on kolme pelaajaa, joilla on minkäänlaista kirjanpidollista arvoa (Bullsie-Schwarzer-Gera), joten kaikki loput voi hyvällä omatunnolla laittaa tähän kohtaan.

Aliarvostetuin: Jimmy Bullard on parempi kuin Lampard ja kovempi kuin Gerrard! Ja rehellisen kova kalamies vielä päälle!

Paras 11: Schwarzer; Konchesky, Hangeland(oih), Hughes(voih), Volsie; Dempsey, Davies, Bullard, Gera; Zamora & AJ.

Penkiltä: David Healy.


HullHullista ei löydy paljoa sanottavaa. Niiden tunnistettavin pelaaja oli viime vuonna 39 -vuotias veteraanikärki Dean Windass. Niin, mitenköhän nimi kuuluisi lausua? Paras maalintekijä oli ManU:n lainamies Frazier Campbell, joka ei kuitenkaan ole Hullin riveissä enää tänän vuonna. Muutamia hankintoja on tehty, mutta materiaali on aika avuton tälle tasolle. Ensi vuonna takaisin Championshipissä.

Paras hankinta: George Boateng tuo varmasti kaivattua kokemusta ja rutiinia joukkueen suorittamiseen. Harmi vaan, ettei siitä taida olla tarpeeksi apua. Geovanni tulee myöskin olemaan suuressa roolissa kauden aikana.

Turhin hankinta: Craig Fagan osoitti jo viime vuonna, ettei hänestä ole Valioliigan edellyttämälle tasolle. Hull kuitenkin päätti jostain syystä antaa herralle toisen sauman, ihan suotta.

Yliarvostetuin: Marlon King on ilmeisesti tulossa Hulliin suurella rahalla. Todellisuudessa King ei ole ihan sitä mitä nimi lupaa.

Aliarvostetuin: Anthony Gardner on ihan ok toppari, Valioliiga -kokemustakin on kertynyt kohtalaisen paljon. Siksi en usko, että Hullin lukuisat ongelmat tulevat liittymään Gardnerin suorituksiin.

Paras 11: Jaahas, veikataan nyt jotain. Warner; Mendy, Gardner, Joku, Joku toinen; Marney, Boateng, B. Hughes, Halmosi; Geovanni, King. Nats! vetää lärvit, jos edes kolme osuu oikein.

Penkiltä: Nicky "Evertonista, Liverpoolista ja takinkääntämisestä tuttu" Barmby, 68 v.


LiverpoolSori Janne Kosunen, tai Kossu niinku me sua suomen kuvajournalistiliitossa kutsutaan. Mä tiiän, että kevätaamuisin sun slaagi pumppaa punast, mut hei mun on pakko olla rehellinen, tiätsä! Etiikka vaatii, se on eri meillä ku teillä siä Veikkaajan Päämajassa mis te voitte Tipi Waldeenin kans skabaa kumpi saa slurbattuu kauempaa Hyypiän naamalle sen junnumaajoukkueen futari-posteriin, ja et kumpi saa skriivaa seuraavan jutun et vaik se on böndeltä ni se on nasta kundi joka on ihan all-pro.

Ja jottetsä ny ihan ottais kiveksii klyyvariis ni mun jutskan ydin on tää: Rafan aikana te ette oo pärjänny Ison Kolmosen(tm) joukkueille koskaan ettekä pärjää!

Paras hankinta: Robbie Keane on liian hyvä pelaaja ja liian hyvä ihminen punaisiin. Harmi.

Turhin hankinta: Rafan sukulaisista kai vielä joku serkunkaima on espanjassa, loput onkin sitten ostettu sopuhintaan yks kerrallaan Pooliin.

Yliarvostetuin: Javier Mascherano. Oli viime kaudella kuin varjo entisestään. Tusinalla miljoonia saa tusinan saman tasoisi suorituksia, mutta Javierista ei tainnut ihan sillä hintaa saada edes puolikasta.

Aliarvostetuin: Alonso on aliarvostetuin, koska ei pelannut Espanjan maajoukkueen avauksessa. Hyypiä on aliarvostetu IS Veikkaajan toimituksessa, siellä on vielä yks kiakkotoimittaja, joka ei oo luovuttanu kulkusiaan kulttipalvonnalle.

Paras 11: Ketä kiinnostaa? Täsä: Papi-Garra-Sami In The Air Oy - spanskit- Gerrard - Keane - Torres.

Penkiltä: Lucas, silmät auki.


Man CityAh, ollapa City-fani. Mikään muu vuoristorata ei varmasti anna samanlaisia elämyksiä, kuin elämä taivaansinisten korttijäsenenä. Tuli Thaikku-tirehtööri Thaksin ja pisti hyrskyn myrskyn. Viime kausi meni aika lailla tuubiin, mutta arkkitehdiksihän tiedetään ruotsin Harry Potter. Sparky aloittaa, mutta ei todennäköisesti lopeta kautta managerina, sillä pelaajia ilmeisesti myydään managerin selän takana. Piti ostaa Ronaldinho, mutta ostettiin Jo. Thaimaa laittoi rahat lukkoon ja nyt herra miljardööri omistaja haaveilee maanpaosta UK:ssa. Kaikki hyvin siis City of Manchesterillä?

Paras hankinta: No Jo totta tosiaan, toivottavasti Moskovassa esitetyillä talenteilla on applikaationsa myös saarimaan sumussa.

Turhin hankinta: Ei turhia hankintoja!

Yliarvostetuin: Richard Dunne. Valioliigan epätasaisin toppari, jonka arsenaaliin kuuluvat tyhmät kortit, turhat pilkut, hutipotkut ja kompastumiset.

Aliarvostetuin: Michael Johnson on valmis astumaan Didi Hamannin saappaisiin tällä kaudella. Pojalla on pakki täynnä työkaluja ja pakki aina mukana. Päässä tosin ehkä hieman liikaa keltasta nestettä, jatkosopimusta ei saatu aikaiseksi. Corluka pelaa jokaista paikkaa hyvin.

Paras 11: Hart; Garrido, Ben Haim, Richards, Onuoha; Petrov, Johnson, Corluka, Elano; Benjani, Jo.

Penkiltä: Stephen Ireland luopui peruukistaan, saattaa nousta tämän siivellä parrasvaloihin.


Man UnitedManU:n pelitavan ja joukkueen tuntevat kaikki, ja tälläkin kaudella joukkue jatkaa tutulla tyylillä ja koko lailla samalla kokoonpanolla Cristinan kovasta yrityksestä huolimatta. Berbatovin siirto varmistunee näinä päivinä ja se tuo yhden uuden ulottuvuuden punapaitojen peliin. Paholaisten kriittiset hetket ajoittuvat sarja-alkuun, jolloin Rooney ja Ronaldo huilaavat hetken. Kuinka ManU aloittaa ja kuinka hyvin pelirytmi löytyy. Veikkaan, että maailman paras manageri ja punaviinin tunnettu ystävä ei anna joukkueensa lipsua. Mestaruus häämöttää.

Paras hankinta: No perskules, sehän on Berbaattori itte. Mahtavan tatsin omaava, vain hieman meikkiä käyttävä iso mies, joka ei hukkaa liike-energiaa vaan murhaa puolustuksia tappavan tarkoilla tikareilla puolustuksen selkään.

Turhin hankinta: Hiljaa herran talossa. Ei huonoja hankintoja.

Yliarvostetuin: Michael Carrick, pallonmenetyksiä liikaa, liian vähän tunnetta. Liian vähän meininkiä.

Aliarvostetuin: O.G. Wes Brown. Toivottavasti tämä maininta ei nouse sankarilla päähän, palaa vielä omalle tasolleen tällä kaudella..

Paras 11: VDS; Grand Mazda, Vidic, Rio, Evra; Hargreaves, Anderson; Vastuuntuntoinen Franco -mies, Rooney, Tevez; Berbatov.

Penkiltä: Brown, Scholes, Giggs, Carrick blah.


MiddlesbroughGareth Southgate ei jätä ketään kylmäksi. Myydään muutama aloituksen mies, ei osteta ketään tilalle. Objektiivisen sivustaseuraajan pää menee vähemmästäkin pyörälle. Ehkäpä Eteläportti kaavailee Afonson tekevän 40+ maalia, joiden avulla sarjapaikka varmistuisi. Tai sitten hänellä on jokin todella hyvin maskeerattu suunnitelma konvertoida Midosta kentän kaikilla alueilla pyörivä, Beckenbauer -henkinen jalkapallojeesus? Sijoille 15.-18.

Paras hankinta: Beats me. Ostivat Didier Digardin ja Marvin Emnesin, kumpikaan ei kerro suurempia.

Turhin hankinta: Paha sanoa, yllä mainitusta syystä.

Yliarvostetuin: Aliadiere ja Gary O'Neil käyvät kovaa kisaa tästä pokaalista. Kumpikin olisi ok Championshipissä, mutta tällä tasolla näytöt ovat jääneet kovin vaatimattomiksi. O'Neilillä on tanarit, Aliadiere käyttää maskaraa.

Aliarvostetuin: Julio Arca on se liima joka pitää tämän laivan kuivilla kevään putoamiskamppailuissa, vuodesta toiseen.

Paras 11: Jones; McMahon, Huth, Wheater, Mad Dog; Emnes, Arca, Digard, Downing; Tuncay, Afonso.

Penkiltä: Läjä junnuja ja muutama taidoton ex-teinitähti.


NewcastleParhaat fanit, paskin joukkueenjohto. Newcastlen katto on tänä vuonna 10. sija ja sen alle kaikki on aina mahdollista. Newcastle on keskinkertaisuuden keskittymä, josta ei paljon tarinaa jaksa vääntää. Pelejä on yleensä mukava katsoa, koska maaleja ainakin tulee tasaseen tahtiin joskus vastustajan päähän, mutta aina Nyykkäreiden omaan päähän!

Paras hankinta: Coloccini, ainakin viihdearvo puolustuksessa säilyy

Turhin hankinta: Kyse ei ole siitä ketä Nyykkäreihin hankitaan vaan kuinka tiliä keräävät entiset huippufutaajat (Owen, Duff) ja kriminaalit (Barton).

Yliarvostetuin: Duff. Laituri, joka ennen tunnettiin nopeudestaan oli surkea ilmestys viime kaudella ja varjo entisestään. Penkillä laituriksi on nuoret N'Zogbia/Milner, mutta silti Duff oli viime vuonna avauksessa.

Aliarvostetuin: Steven Taylor on maajoukkueainesta toppareiden luvatussa maassa, mies jonka mielenterveys on järkkymätöntä laatua paikkailtuaan topparitovereiden Bramble/Boumsong sekoilua päivästä toiseen. Ei anna periksi, ominaisuus joka on todella aliarvostettu ainakin Newcastlen kopissa.

Paras 11: Given; Enrique, Taylor, Coloccini, Beye; N'Zogbia, Butt, Geremi, Milner(uugh); Viduka, Martins.

Penkiltä: Jonas. Saattaa ehkä aloittaa, kuten valitettavasti myös lil' Miguelito Owen


PortsmouthSatamakaupungeissa on perinteisesti totuttu käymään kauppaa ja kunnon treidaajan tavoin, Harry Redknappin ajatusmaailmassa varastossa makaava tavara on saatava kiertämään mahdollisimman nopeasti. Se on myynti mikä kannattaa, ja Muntarista käärittiin kesällä massiiviset massit, seuraavana isojen seurojen listalla ovatkin sitten Diarra ja Kranjcar. Paras maalintekijä Benjani pakkomuutettiin tylysti Cityyn viime kaudella. Etiikka ei ole ykköstason prioriteetti, kun nykyajan ihmiskauppa (no Seppo Blatter) pyörii tasaisella tahdilla.

Viime vuoden FA Cupia juhlitaan rannikolla varmaan vieläkin ja tämä vuosi on luultavasti välivuosi. Pompeyn joka pelissä tällä kaudella mikä tahansa on mahdollista, joukkueella ei ole tavoitteita eikä paineita.

Paras hankinta: Peter Crouchista 11 miltsiä on aivan liikaa, jaa paras?

Turhin hankinta: Younes Kaboul. Pompeylla on kahdeksan parempaa ja käyttökelpoista puolustajaa, joten Muntarista käärityt voitot menivät valitettavasti suurelta osin hukkaan.

Yliarvostetuin: The Herminator. Jostain syystä 'Arry ei arvostanut Taylorin puolen kentän kuteja ja hirveää vasuria vaan on pistänyt kentälle ison jäykän islantilaisen.

Aliarvostetuin: Papa Bouba Diop. Pitkä mies, jonka ura tarvitsisi uuden ylämäen.

Paras 11: James; Johnson, Sol, Distin, Lauren; Niko, PABA, Diarra, Mendes, Utaka; Defoe.

Penkiltä: Jaa-a, tammikuussa noin puolet kuitenkin vaihtuu, kun 'Arry pääsee taas kaupoille.


StokeStokesta on tietoa koko lailla yhtä paljon kuin Hullista. Ostivat Dave Kitsonin hirveällä rahalla, mutta taso ei riitä millään. Ensi vuonna sarjaporrasta alempana, Kitson jossain muussa seurassa.

Paras hankinta: Kitson? Muita hankintoja kun ei oikein ole tapahtunut.

Turhin hankinta: Kitson. Lähtee kuitenkin vuoden päästä pois.

Yliarvostetuin: Kitson. Ihan keskinkertainenhan se on.

Aliarvostetuin: Thomas Sörensen. En oikein ymmärrä miksi O'Neill heitti tanskalaisen yli laidan Villassa, laatukassari.

Paras 11: Arvailuksi menee taas. Sörensen; Pakeista ei mitään tietoa; Lawrence, Olofinjana, Diao, Delap; Kitson, Fuller.

Penkiltä: Divarijyriä.


SunderlandSunderlandille naurettiin muutama vuosi sitten, niin huono joukkue oli valioliigassa edelliskerralla. Sen jälkeen on tapahtunut paljon. Roy Keane ei anna joukkueensa hävitä taistelutta, ja jokainen Sunderlandiltä saatu piste on ansaittava vaikeimman kautta. Nyt viime kauden joukkue on vahvistunut ja yritteliäisyyden päälle on saatu ripaus taitoa ja laatua. Sunderland ottaa tällä kaudella niskalenkin vihollisestaan Newcastlesta ja seurauksena Keegani saa kenkää. Puolenvälin sijoitus ja Koillis-Englannin herruus otetaan ilolla vastaan Stadium of Lightilla.

Paras hankinta: Tottenhamin kolmikko Steed/Terrieri/Chimbs. Laatua 16 millin sopuhintaan. Samalla jäi myös ostamatta Kaboul kuudella miltsillä, joka myös oli loppujen lopuksi varmasti paras ratkaisu. Ja kaikilla on kivaa, kun El Hadji pelaa. Good Times.

Turhin hankinta: Ei huonoja hankintoja...tänä vuonna.

Yliarvostetuin: Kieran Richardson, make or break time, baby.

Aliarvostetuin: Dean Whitehead näyttää siltä, että tekee pelipäivien välissä putkihommia firaabelina ja viikonloppuisin harrastaa valioliiga futista. Konehuoneen miehiä, joka tukkii vuodot ja rasvaa röörit.

Paras 11: Gordon; Puolustaja 1-2-3, Chimbs; Malbranque, Tainio, Whitehead, Richardson, A.Reid; Diouf (HA!)

Penkiltä: Michael Chopra, varma häkki Newcastlea vastaan.


TottenhamHirveä sirkus. Keano myytiin, Berbatov ja? Magic Juande on tehnyt kiitettävän työn muuttaessaan Jolin joukkueen omanlaisekseen, tosin jotkut muutokset tuntuvat hieman liiotelluilta. Mutta, Ramosin kannuksia valmentajan on hankala dissata. Onkin todennäköistä, että Spurs saa systeeminsä kuntoon, vieläpä nopealla aikataululla. Mutta tämäkään ei taida riittää viidettä sijaa ylemmäksi.

Paras hankinta: Luka Modric. Odotukset ovat tosin niin korkealla, että pienikin nutailu alkukaudesta saattaa kääntää fanit (ja median) pikkumiestä vastaan. Toivottavasti näin ei kuitenkaan käy. Myöskään Bentleyn hankinnasta on hankala löytää valittamisen aiheita.

Turhin hankinta: Cesar Sanchezin hankintaa kakkosveskariksi on vaikea ymmärtää. Onhan mies toki kokenut, Champions Liikan voitto kahdesti jne. Mutta toinen uusi veskari Gomes pelaa todennäköisesti kaikki pelit, ellei loukkaannu.

Yliarvostetuin: Ledley King, ei pysy ehjänä, eikä ole oikeastaan läheskään niin hyvä kuin britit luulevat.

Aliarvostetuin: Gomesin pitäisi olla Brasilian maajoukkueen ykkösvalinta, mutta luottoa ei ole vielä tullut. Kahden viimeisen kauden aikana hän johdatti PSV:n kahteen mestaruuteen, sekä keskimääräistä parempaan menestykseen Euroopassa.

Paras 11: Gomes; Hutton, King/Dawson, Woodgate, Bale; Zokora, Jenas; Bentley, Modric, Giovani; Bent. 4-2-3-1, toimii niinku Lada 1200 pakkasessa.

Penkiltä: Vaihtoehtoja on aika paljon, ja lisähankintojakin on varmasti vielä luvassa. Kevin Prince-Boatengia eio näkynyt.


West BromWeba valmistautui alkavaan Valioliigakauteen myymällä kaksi parasta pelaajaansa, iättömän Kevin Phillipsin sekä Zoltan Geran. Ja ostivat vielä Luke Mooren £3 miljoonalla. Mielenkiintoista, pysähtyyköhän se hissiliike ihan varmasti tällaisilla strategisilla ratkaisuilla? Kyllä pysähtyy, WBA raapii itsensä sijoille 15.-16.

Paras hankinta: Scott Carson, kai. Marek Cech on myös ok, kannuksia Euroopan kentiltä ja hyviä otteita Portossa.

Turhin hankinta: Gianni Zuiverloon. En tiedä yhtään mikä mies on kyseessä, mutta eihän tuollaisella nimellä voi pärjätä.

Yliarvostetuin: Paul Robinson (puolustaja). Oli mukamas kovassa huudossa WBA:n edellisen pääsarjavisiitin aikana, mutta eipä niitä ottajia sitten tuntunutkaan olevan. Ihan ok, mutta ei oikeastaan yhtään enempää.

Aliarvostetuin: James Morrisonilla on potentiaalia nousta luotettavaksi pääsarjatason pelaajaksi, kaveri on vielä nuori ja näytöt Boron ajoilta olivat kelvolliset.

Paras 11: Carson; Robinson, Meite, Clement, Cech; Morrison, Koren, Greening, Teixeira; Bednar, Moore.

Penkiltä: Ei ainakaan Horsfield, onneks.


West HamHammersin viime kausi meni fiduilleen loukkaantumisten vuoksi. Mitäpä toisaalta voi odottaa jos ostaa Dyerin ja Bellamyn kaltaisia teräsmiehiä, wtf? Tällä hetkellä odotukset ovat taas korkealla, mutta kaudesta tulee todennäköisesti samanlainen antikliimaksi kuin edellisestäkin. Sijoitus 9.-11.

Paras hankinta: Ei hyviä hankintoja. Ok, Behrami on ihan hyvä, mutta..

Turhin hankinta: ..ihan turha, koska joukkue on jo täynnä keskikenttäpelaajia. Mark Noble oli yksi viime kauden valopilkuista, otetaan siis häneltä peliaikaa pois? Nerokasta.

Yliarvostetuin: Lambo Upson. Tässä yliarvostettujen pelaajien keräilyerässä Matty nousee vielä muita ylemmäksi. Hidas, kömpelö ja aina paskana. Palkka melkein £100,000 viikossa.

Aliarvostetuin: Don Fabio sanoi, että Dean Ashtonin pitää laihduttaa? Miten isoja luita laihdutetaan? Taitava ja tietää missä maali on.

Paras 11: Rab Green; Neill, Lambo, Ferdinand Jr., McCartney; Dyer, Noble, Parker, Etherington; Bellamy, Ashton. Siihen asti kun joku loukkaantuu, Dyer todennäköisesti kauden kolmen ensimmäisen pelin aikana.

Penkiltä: Luis Boa Morte. Miettimässä sitä hetkeä, jolloin asiat alkoivat mennä reisille.


WiganJii-haa, Southforkissa ollaan tosissaan liikenteessä. Ainakin mitä tulee Birminghamin raadon ratsaamiseen. JR Bruce on maanitellut entisen seuransa parhaat pelaajat takaisin itselleen niin härskisti, että keskiverto roastingista innostunut Valioliigapelaajakin (kts. Richards, Micah jne.) punastuu. Ei huolta huomisesta, eikä pelkoa putoamisesta. Valencian ja ja Palaciosin juonikkuuden avulla kenties jopa kauden yllättäjä, sijoille 8.-12. Titus Bramble voi tietysti vesittää tämän omalla panoksellaan..

Paras hankinta: Amr Zaki. Jos ei ihan täysin jäädy Valioliigan vaatimusten edessä, sekin on mahdollista. Zaki tekee maaleja hieman paremmalla teholla kuin eräät.

Turhin hankinta: Lee Cattermole oli aika kallis (£3,5 miltsiä) ottaen huomioon sen, ettei kovaluinen keskikenttäjyrä taida mahtua avaukseen muiden ollessa terveenä.

Yliarvostetuin: Heskey, tyhmä kysymys. Voittaa tittelin jo 16:tta vuotta putkeen, seura ku seura.

Aliarvostetuin: Paul Scharner. Puolustaa mainiosti, tekee vähintään viisi maalia joka vuosi. Ja pystyy pelaamaan usealla eri paikalla, hieno mies!

Paras 11: Kirkland; Melchiot, Bramble, Scharner, Edman; Valencia, Kilbane, Palacios, De Ridder; Sibierski; Zaki.

Penkiltä: Hiski, toivottavasti.


Lopuksi vielä toimituksen erilliset veikkaukset muutamasta olennaisimmasta sijoituksiin ja tilastoihin liittyvästä asiasta.

Voittaja:

Tuplajuusto: Man Yoo
ILL Matic: Arsenal
Lowry: Chelsea

Mestareiden liigaan:

Tuplajuusto: Grande cuatro, taas. Spursin pykiminen jää rahtusen vajaaksi.
ILL Matic: Iso Kolmonen + Spurs.
Lowry: ManU, Chelsea, Arsenal ja Pompey (tämän vuoden Newcastle)

Putoajat:

Tuplajuusto: Hull, Stoke, Bolton. Fulham ja WBA säilyvät, ehkä.
ILL Matic: Hull, Stoke ja Bolton.
Lowry: Hull, Stoke ja Fulham

Paras maalintekijä:

Tuplajuusto: Torres, Sangre de Toro.
ILL Matic: Adebisi, fools! Oikeesti, Darren Bent, HA!
Lowry: Defoe (kattokaa vain, likanen kääpiö pössäyttää 23 häkkiä)

Ensimmäinen erotettu valmentaja:

Tuplajuusto: Megson. Ulos jo.
ILL Matic: Kevin Keegan
Lowry: David Moyes, Everton rämpii ekat kakstoista peliä (1 voitto, 3 tasuria), jonka jälkeen seurajohto painaakin jo liipaisinta.

Näillä mennään.

Disclaimer: Nats!Sports ei ole vastuussa yllä olevan informaation aiheuttamista, vedonlyöntiin liittyvistä epäonnistumisista. Myöskään sijoitusennusteisiin liittyvät epäloogisuudet eivät kuulu meidän huoliimme.

3 comments:

eehoo said...

paljon asiaa, mutta aika paljon myös bullshittiä

kaikella kunniotuksella kuitenkin hieno blogi =)

ILL said...

Wengerin kospelimankeli pyörittää jo ennen kauden alkua tuttua tuunia.

"Are we ready to kill someone to win a game? No, because you have to respect the rules in football. The beauty in the game is to win in respect of the rules."

Kaikki yhdessä nyt:

"Cliieerllyyy wii wöö the better tiim!"

tuplajuusto said...

Nasrista:

"He is an intelligent boy and that is always a very good ingredient.''

Ei, ei päde kaikissa tilanteissa. John Terry olis vielä paskempi, ellei se olisi niin helvetinmoinen saapas.

Wenger:

"Äi zit nöt sii zö zizyäziön, böt äim könfidönt zät wii zud äv äd ze penölti!"

Yllä olevan over/under kauden aikana? 20?