Friday, July 27, 2007

A Player and a Gentleman: Osa I

Julio Geordion innoittamana päätin alottaa uuden postaussarjan, aiheena omasta mielestäni legendaarisimmat entisaikojen tai nykyajan jalkapallistit. Okei, tarkotuksena on tappaa nää v!tun tylsät iltavuorot töissä keräämällä mahdollisimman raskauttavaa materiaalia Tuubista, katotaan miten onnistuu.Ensimmäisenä esittelyssä on pelaaja, joka innoitti Sir Alexin kertomaan joukolle toimittajia, että "he's a fucking great player and you're all fucking idiots...this conference is finished". Niin, Veronin onnistumisesta ManUssa tai Chelseassa voi olla montaa mieltä, mutta tulokset Italiassa ja Argentiinassa jättävät aika niukasti jossiteltavaa: 4 Italian cupia (Parma, Lazio, Inter), UEFA -cup ja UEFA:n Supercup (Parma), 2 Scudettoa (Lazio, Inter) ja tuoreimpana Argentiinan Apertura -mestaruus Estudiantes de la Platan kanssa. Maajoukkueessa "la Brujitan" ura ei ole oikein natsannut, 60 pelattua maaottelua tuntuu aika pieneltä määrältä, mutta tämä selittyy osaks sillä, että Sebaa pidettiin kotimaassa yhtenä isoimmista syyllisistä vuoden 2002 MM-kisojen paskaan menestykseen. Tämän jälkeen tuli sitten pieni tauko maaotteluihin, paluun Veron teki tän kesän Copa Americassa.

Veronin loistokkuus pelaajana ilmenee lähinnä mielettömän pelisilmän ja syöttötaidon muodossa. Tällaset seikat ei välttämättä normiladin ymmärrykseen painu ihan helpolla, mikä osin selittänee Englannissa vallinneen nuivuuden Veronia kohtaan. Mutta, seuraavasta klipistä voi kyllä huomata, ettei ne ManUssa vietetyt pari vuotta kuluneet Juan Sebastianin osalta pelkkää tiliä nostellessa. Ja pari hienoa maaliakin tuli tehtyä..Pallotaituruuden lisäks Veronin pelissä on myös enemmän kuin tarpeeks kovuutta. Tosin "pikku noita" on melkein yhtä huono taklaamaan kuin Paul Scholes, ja kortteja onkin tullut uran aikana kerättyä aikamoinen määrä. Mutta Veronin pelistä huokuu tietynlainen periksiantamattomuus ja ilkeys, ilman sitä siitä Englannin keikastakaan ei olisi varmasti tullut yhtään mitään.

Jos pitäis valita joku pelaaja universaalin fantasyjoukkueen keskikentän dynamoksi, Veron olis aika sopiva. A player and a gentleman..

1 comment:

ILL said...

Jokaiselle pampan miehelle löytyy paikkansa, mutta mainitsematta taisi jäädä Veronin jäätävän kova kaukolaukaus, mikä kyllä kruunaa kaverin työkalupakin.

Dude got game, mitä muuta siitä voi sanoa?