Monday, July 16, 2007

Muistatko sen kesän?

Paljon on vettä virrannut 'koskessa siitä, kun Natsin toinen puoli toimitusta otti 'ommoo lommoo' ja painui sivistyksen erämaihin kaliforniaan, joissa sanoilla laajakaista ja "y'know like, internet?" ei ole samanlaista hohdokasta sivistyksen astetta mittavaa merkitystä kuin tässä omassa piilaaksossamme.

Oman puoliskoni osalta voin vain sanoa, että Vaasa on Suomen sulatusuuni, jossa kukaan ei tiedä millä kielellä keskustelu tulisi alottaa, mistä seuraa loputonta tilannekomiikkaa, jota ei normaali sisäsuomen kasvatti voi nauramatta sivusta katsella.

Nyt kun elämä hiljalleen palaa normaaliksi (kahvi-tauko-netti-ei jaksa-tauko-kahvi-netti), voimme luottaa että postauksien määrä nousee tsernobilimäiseen kasvuun.

Asiat, joista olisi omat postaukset tässä viikkojen kuluessa tehdä, jos olisi jaksanut:

Koponen on yhtä lähellä NBA-sopimusta kuin ennen draftiä (lue: kaukana). Tosin joku voisi väittää, että hieman kauempana koska ekan kierroksen pelaajalle on pakko antaa parin millin sopimus pariksi vuodeksi, joten Koponen ei voi aloittaa minimillä ja on taitoihinsa nähden kallis mies. Näiltä sivuilta pystyi jo ennen draftiä lukemaan kahden valistuneen miehen mielipiteet Koposen mahkuista olla NBA-tason pelaaja.

Koposen vaihtoehdot Euroopassa ovat mielenkiintoisella tavalla haastavat, Espanjan ja Italian seurat tarjoavat ykköskierroksen varaukselle varmasti mukavat tulot, mutta vastuuta sen sijaan ei välttämättä ole luvassa. Samalla Koposen kilvestä kyllä rapisisivat loputkin bilehileet pois, kun katsoo näiden liigojen tuottamien pelimiesten tasoa (Rodriquez/Bellinelli). Paras vaihtoehto olisi jokin keskisuuren korisliigan kärkijoukkueen avainpelaajan paikka. NBA:ssä draft-tilaisuuden "annamme aikaa kehittyä" puheet jäävät helposti parissa vuodessa unholaan, sillä joukkueiden managerit ja valmentajat vaihtuvat tasaiseen tahtiin, eikä silloin enää muistella mukavia. Tulosta on tultava tänä vuonna, ja jos ensi vuoden seuran nimi on Honka Playboys, niin Koposen NBA-uralle voidaan laittaa lopullinen piste. Mikä ei tarkoita, etteikö hän luultavasti pelaisi seuraavaa 10-15 vuotta ammatikseen korista.

Olemme myös laskeutuneet vaihtoehtoiseeen universumiin missä Fernando Torres on arvokkaampi kuin, Liverpoolin ja Arsenalin kaksi parasta pelaajaa (Luis Garcia/Henry). Rafa haluaa puhua espanjaa päivisin ja Stevie-boyn kannattaisi ehkä ruveta lukemaan puta-madrensa aamuisin.

Englannin liigan siirrot. Tuolta puuttuu jostain syystä D-Bentin siirto Tonyn jengiin. Kenellekään ei enää tietenkään tule yllätyksenä, että elämme maailmassa, jossa yhdellä Darren Bentillä saa kokonaisen Thierry Henryn ja puolikkaan Luis Garcian. Huomenna taivas putoaa niskaamme.

Silti, hyviä asioita tapahtuu hyville ihmisille. Mies nimeltä Cookie ratsastaa jälleen. Kesän hauskin uutinen, olisipa tästä real-tv ohjelma "Cookie ja yksitoista lihavaa baskia".

Ja samaan aikaan toisaalla, Fulham kirii Wigania kiinni varmin putoaja kisassa. Sähköpostiini tuli seuraavanlainen mainos:Ja lopuksi todetaan, että sensaatiomaista itsekontrollia osoittaen Sepp(o) Bladder onnistui heittämään arvontatikkansa niin, että yhdenkään nälkää näkevän länsiaasialaisen ei tarvitse kärsiä lisäkidutusta, tekemällä tuttavuttaa Jarkko Wissin predatorin kärjen kanssa. Jarkko voi nyt keskittyä pilaamaan diplomaattisuhteemme San Marinon ja Bulgarian kanssa. Oh, well. There goes Sunny Beach.

"Asiantuntijoilta", jos kysyy saa "asiantuntevia" vastauksia. Ah, sitä päivää, kun Suomi-futis pääsee eroon Oulun lahjasta suomen jalkapallolle. Terveisiä puolen Suomen Ouluun, että toinen puolisko on vähän kyllästynyt teidän sontaanne.

2 comments:

MikeLowry said...

Mitenköhän Koposen mahkuihin vaikuttaa, kun Taurean Green (eli siis Floridan viimevuosien aloittava pointti) on paiskonu 15p ja 4 syötön tahdilla kesäliigaa ja koposen vastaavat ovat huikeat 3,4p ja 0,8 syöttöä. Green tulee toisen kierroksen varauksena vieläpä huomattavasti halvemmaksi. Mahtaakohan tämä vaikuttaa Dettmannin Henkan vuoden urheilijan valintaan.. (Siis eikö sellaiseksi valitakaan eniten hypetettyä.. pitääkö muka oikeasti olla näyttöjä.. eikö edes korisliigan 28:ksi parhaana pelaajana oleminen riitä)

ILL said...

Espn.com - loppuarvio Vegasin kesäliigasta:

Petteri Koponen, Blazers -- A young-looking 19 year old, he resembled a ballboy more than an NBA player. Yet he can handle the ball and has some good point guard instincts. It was easy to see why the Blazers are intrigued by him, and why they plan to let him develop overseas for awhile.