Monday, October 1, 2007

Ei vastusta...Sama tylsä vanha TamU, aina voittamassa. Tylsää pitkää palloa pelannut Tampere United voitti jälleen itseään hienompaa ja taktisesti kypsempää jalkapalloa pelanneen joukkueen. HJK:n uusi valmennuskaksikko, joiden suhteen laadun on huhuttu olevan täysin ammattimainen, lähti peliin innovatiivisella kolmen topparin ja yhden kaljun puolen-suomalaisen taktiikalla, mutta jäi jälleen kerran häikäilemättömästi pelanneen Tampere Unitedin jalkoihin. Jälleen kerran Tampere Unitedin puolustuksen keskustassa isoluinen Mathias Lindström sortui virheettömään puolustuspeliin. Keskialueella Tomi Petrescu sai säälittävästi aikaan vain yhden maalin ja yhden maalisyötön pelissä, jossa tehtiin yhteensä kolme maalia! Juska Savolainenkin hävisi veljelleen kaljuuntumisaste/ikä-korrelaatioindeksin ja oli käsittämättömästi myöhässä voittomaalin tuuletuksessa.

Mika Nurmela, mies joka ei hyvästä yrityksestä huolimatta koskaan ole oppinut pelaamaan jalkapalloa väärin, kiteytti pelin jälkeen kaikkien tunnelmat toteamalla: "Meillä oli peli hallussa, mutta TamU oli vain ratkaisuhetkillä parempi..." ja päätti analyysinsä sotahuutoon "...tuskin me tiputaan". Hieno mies.

Koko kauden aikana Ari "Zico" Hjelm on osoittanut uskomatonta välinpitämättömyyttä ammattikuntansa tärkeyttä kohtaan vaihtamalla permanentti muodostelmaansa 4-2-3-1 vain kaksi kertaa, vaikka toisella kerralla oli tuloksena kaunis 1-4 tappio Mypalle (liberolla kuulemma). Mies ei selvästikään välitä siitä, että tulokset tulevat rumalla pelillä, vastustajien naurunalaiseksi saattaminen tällä tavalla tulisi kieltää lailla!

Kerta kerran jälkeen Ratinan Rattopojat ovat nousseet tukalista asemista käyttäen aseenaan rumaa maata pitkin syöttelyä ja yhteenpelaamista, joilla vastustajat on tarpeettomasti nolattu.

He ovat voittaneet vain yhden euroopan huippuseuran, Levski Sofian (joka muuten oli niin huono että hävisi paljon pelejä tsämppiönsliikan lohkovaiheessa, pah!) tänä vuonna, ja tuoneet Ratinaan ainoastaan kolmen maan parhaimmistoa seurattavaksi suomalaiseen futisbuumiin nähden naurettavan pienille 16 tuhannen katsomoille.

On sääli, että suomi-futis on päästetty tilaan, jossa vain IS-Veikkaaja ymmmärtää, että kauden parhaimmista yksilösuorituksesta on vastannut putoamiskamppailussa näyttävää futista koko vuoden pelanneen Interin Jos Hooivveeelldd. Mies, joka oli liian hyvä Belgian divariin, joten haki uutta nousua uralleen Turusta (maailman paras kaupunki -tm).

Onneksi Hape "Mein" Kamp(f)man arvostaa vielä kunnon miestä, joka ei ujostele pukeutua nahkaan vapaa-aikanaan.

2 comments:

tuplajuusto said...

word.

onks toi oikeesti petri heinänen? sen veli oli mr suomi joskus vuonna 9x. ja pelas nokian pyryssä. mutta senhän kaikki jo tiesi..

ILL said...

on se, niillä oli joku työmieskalenteri joskus. 4-4.